Menu

Zdenko Protuđer za MS: EP u karateu bit će spektakularno

ZAGREB - Hrvatska i grad Zadar domaćin su 59. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu koji će se moći gledati u Športskom centru Višnjik. Zadar će posjetiti više od 500 vrhunskih karatistica i karatista iz više od 40 zemalja, a Prvenstvo ćemo pratiti od 8. do 12. svibnja. Za Zadar, grad koji je već poznat po svojoj bogatoj sportskoj povijesti, domaćinstvo ovako velikog događaja od iznimne je važnosti s obzirom na to da će potvrditi njegov status sportske destinacije. 
Ispred Organizacijskog odbora gost Intervjua Media servisa bio je Zdenko Protuđer. Na pitanje kako teku pripreme, Protuđer je rekao:

"Zadovoljni smo što smo dobili domaćinstvo 59. Europskog domaćinstva u karateu i parakarateu. Grad Zadar daje nam punu podršku, a natjecanje će se održati na Višnjiku. Inspekcija EKF-a bila je jako zadovoljna pa smo i mi", rekao je Media servisu Zdenko Protuđer.

Prvenstvo je sve bliže i očekuje se da do osmog svibnja sve bude gotovo.

"Ostalo nam je malo vremena, a predsjednik Hrvatskog karate saveza zaokružio je priču i smatram da će o biti kvalitetno organizirano prvenstvo uz punu podršku Hrvatske turističke zajednice i ministarstva turizma i sporta i naravno Grada Zadra. Velike stvari očekujemo od naših reprezentativaca, a u kakvom su stanju prije ove europske smotre, Protuđer kaže:

"U pripremnom ciklusu naši osvajaju medalje na Premier ligama i očekujemo velike rezultate osobito u momčadskoj i ekipnoj konkurenciji. Pojedinačno tu su braća Kvesić i Garibović pa i naše djevojke koje su bile treće na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i vjerujemo da ćemo i tu osvajati medalje", najavio je Protuđer.

Pripreme sportaša pred ovako veliki događaj su vrlo bitne, a Zdenko Protuđer kao bivši sportaš naglasio je nekoliko detalja.

"Najbitnija je atmosfera te dobar odnos izbornika i reprezentativaca te turniri. Trenutno je naša reprezentacija u Kairu gdje se priprema s egipatskom i turskom reprezentaciju, a bit će Premier liga gdje očekujemo vrhunske rezultate", objasnio je Protuđer.

Organizirati Europsko prvenstvo je veliki zalogaj, a u Hrvatskom karate savezu smatraju da imaju kapacitete za nešto više.

"Ovo je uvertira pred još veće natjecanje i siguran sam da će se glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek izboriti za to da Hrvatska i možda Zagreb budu domaćini Svjetskog prvenstva u karateu", rekao je Protuđer.

Nije zanemariv ni taj gospodarski moment kad su u pitanju velike sportske manifestacije.

"Grad Zadar će dobiti dodatnih 25 tisuća turističkih noćenja i izvanpansionske potrošnje i smatram da je državni interes organiziranje velikih natjecanja jer to diže turizam i hrvatsko gospodarstvo. Svaki uloženi euro u sport vraća se 50 posto u plus", zaključio je Zdenko Protuđer.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam