Menu

Aladrović za MS o četvrtom krugu porezne reforme: Možemo imati povjerenja u Marića

ZAGREB - Uoči predstavljanja četvrtog kruga porezne reforme i provjere potpisa referendumske inicijative 67 je previše, u Intervjuu tjedna Media servisa gostovao je novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. S ministrom je razgovarala Andrea Barać.
Kao najmlađi u Vladi, Aladrović je u užarenu fotelju ministra rada zamijenio Marka Pavića. Ne čeka ga nimalo lagan posao, a gorući problem jest mirovinska reforma. I dalje poziva na dijalog sindikate kojima će službeni poziv uputiti sljedeći tjedan.

"Hoće li se referendum dogoditi to ovisi o Ministarstu uprave koje je zaduženo za brojanje potpisa. Nakon toga potpisi se vraćaju u Vladu, odnosno u Sabor i Sabor odlučuje hoće li raspisati referendum ili tražiti ocjenu ustavnosti pitanja. Ako Sabor raspiše referendum, referendum će se održati".

Dok se čekaju premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić da predstave četvrti krug porezne reforme, Aladrović se osvrnuo na najavu ukidanje poreza na dohodak za mlade do 25., i umanjivanje za 50 posto za radnike od 25. do 31. godine života.

"Ono što možemo sigurno ustvrditi da možemo imati povjerenja u ministra Marića koji je do sada pokazao kroz porezne reforme da je s vrlo kvalitetnim mjerama polučio rezultat. Što se tiče ove konkretne mjere, smatram da će polučiti rezultat jer ona nije mjera samo porezne politike, nego je i demografska mjera. Imamo određeni odljev mladih ljudi iz Hrvatske i ovo je mjera koja će omogućiti da njima rastu plaće".
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam