Menu

Lucija Lesjak za MS: Ponosne smo što smo opet najbolja ekipa Hrvatske

ZAGREB - Na Velikom danu hrvatskog sporta najuspješnijom hrvatskom ženskom ekipom u 2023. godini proglašena je Hrvatska ženska karate reprezentacija u sastavu Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš.

Karatistice su iznimnu nagradu HOO-a zaslužile osvajanjem srebrne medalje na Europskom prvenstvu i osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu.

Ovo je treće uzastopno priznanje ženskoj karate reprezentaciji od strane krovne sportske organizacije u Republici Hrvatskoj.

"Iskreno znali smo da imamo jako dobre rezultate ove sezone, ali znali smo i da ima drugih ekipa sa strašno dobrim rezultatima. Jako smo ponosne što smo treću godinu zaredom najbolja ženska ekipa Hrvatske. To nosi određenu odgovornost i vjerujem da ćemo sva ta očekivanja opravdati u Zadru", rekla je za Media servis Lucija Lesjak.

A u Zadru će se u svibnju iduće godine održati Europsko prvenstvo u karateu.

"Domaćini smo pa naravno da želimo biti što bolje. A imamo opet i Svjetsko prvenstvo krajem iduće godine i drugačiji je sustav odabir ekipa. S obzirom da smo mi sada uzele medalju imamo direktan plasman na iduće Svjetsko prvenstvo", dodala je Lucija Lesjak koja je puna pohvala za cure s kojima se bori u ekipi.

"Cure su stvarno strašne. Sportašice su u svakom smislu i dobre su osobe i pravo je zadovoljstvo s njima raditi", zaključila je Lucija Lesjak.

Nominirane za najuspješniju hrvatsku žensku ekipu u 2023. godine bile su i hrvatska reprezentacija u samostrelu, hrvatska sportsko ribolovna reprezentacija i hrvatska kuglačka reprezentacija.

Hrvatska muška karate reprezentacija u sastavu Enes Garibović, Anđelo i Ivan Kvesić, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jakov Bunjevac i Ivan Martinac konkurirala je za najuspješniju mušku ekipu u ovoj godini, a nagrada je pripala nogometnoj reprezentaciji.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam