Menu

Jakirović otpisao Drmića i Marina te poručio: Radimo na dolasku Brekala i Hoxhe

ZAGREB - Momčad zagrebačkog Dinama okuplja se u Zagrebu nakon kratke zimske pauze. Trener Sergej Jakirović za početak je medijima pojasnio novosti na popisu igrača:

"Naravno ima igrača za koje smo procijenili da bi bilo dobro da idu dalje. Recimo, Drmić i Marin koji su ušli u zadnjih 6 mjeseci ugovora, mislim da za njih neće biti toliko prostora, pogotovo jer tražimo jednog lijevog krilnog igrača."

Osim ovog dvojca, Jakirović je najavio i koji bi još igrači mogli napustiti Dinamo:

"Za Menala tražimo da sve tri strane budu zadovoljne, da i mi kao klub i on kao igrač bude zadovoljan da se nađe klub u kojem će igrati. Za Jurića smatram da je bolje da ide na posudbu. Sa Sosom i Mihajličenkom raskidamo ugovore, oni nisu dovoljno dobri za Dinamo."

Pojasnio je i koji je plan priprema:

"Mi smo ovdje do nedjelje. Odigrat ćemo u subotu s Rogaškom u Maksimiru prvu prijateljsku utakmicu. Nakon toga idemo u Rovinj, imamo tri dogovorene utakmice, igramo s Celjem, Makedonijom i Slaskom. Nakon toga se vraćamo i potom slijedi Lokomotiva."

Jakirović je rekao i da očekuje da će se danas riješiti pitanje povratka s posudbe Morena Živkovića iz Lokomotive u Dinamo. Novo ime je i donedavni igrač Varaždina, a u prošlosti i Dinama - Fran Brodić.

"Kupili smo ga ostavili smo ga u polusezoni. Ima malo problema, vratio se u zadnja dva kola, kreće s nama u pripreme, evo mu prilike da se dokaže da može igrati u Dinamu, ja sam uvjeren da on to može."

Turbulentan je bio Dinamov prvi dio sezone. Bilo je velikih kriza, ali na kraju zimskog dijela prvenstva zagrebačka momčad pronašla je stabilnost.

"Imamo dobar posjed u smislu brojki. Moramo biti konkretniji, direktniji i vertikalniji. Treba nam kvalitetniji reposjed, bolji visoki presing. Dinamo je godinama lomio suparnike u prvih 20 minuta, to nam opet treba i naravno da iza što manje dopuštamo."

Obrana se stabilizirala u zadnjim utakmicama, a Jakirović kaže - fali nam i zabijenih golova. Upitan je i što je s dolascima Josipa Brekala i Arbera Xoxhe.

"Priča se, razgovara se. Brekalo je aktualan. Imamo obostrane želje. Pita se Fiorentina i Slaven Belupo. Ako mene pitate, obojicu bi htio."

Zadnja promjenaČetvrtak, 22. veljače, 2024. - 12:42
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam