Menu

Josip Pavić za MS: Hrvatski vaterpolo je na pravom putu

ZAGREB - Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli obraniti naslov europskih prvaka iz 2022. godine te su osvojili srebro. U finalu je u Zagrebu s 11:10 bolja bila Španjolska kojoj je to prvi europski naslov u povijesti.

Porazu hrvatskih vaterpolista u finalu Europskog prvenstva čija se završnica održala u Zagrebu svjedočio je i Josip Pavić. Legendarni vratar Barakuda, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta iznio je svoje viđenje nakon dramatične utakmice na Savi.

"Utakmica za pamćenje, spektakl i show kako na tribinama tako i u bazenu. Dvije vrhunske momčadi koje su zasluženo došle do finala. Hrvatska je bila odlična tri i pol četvrtine. Španjolska je bila izuzetno mentalno jaka. Pokazali su da su vrhunska momčad i točno su bili bolji za taj jedan gol", rekao je u uvodu Josip Pavić za Media servis.

Sreća je sastavni dio sporta, a Pavić smatra da je ona bila na strani Španjolaca. Hrvatskoj reprezentaciji ništa ne zamjera.

"Osvojeno je srebro. U vrhu smo i mislim da je to dokaz da je hrvatski vaterpolo na pravom putu i da ćemo se radovati na sljedećim natjecanjima. Naravno da bi bilo to sve savršeno da smo osvojili zlato, ali osvojeno je srebro. Toliko je bilo tu momčadi koji su bili favoriti, a vraćaju se iza nas", dodao je Pavić.

Odmora za hrvatske reprezentativce skoro da i nema jer već za tri tjedna će opet protiv Španjolaca igrati u skupini Svjetskog prvenstva u Dohi. Tamo će Barakude probati izboriti nastup na Olimpijskim igrama koje će se u Parizu održati ovoga ljeta. Josip Pavić ne sumnja u uspjeh.

"Idemo na Svjetsko prvenstvo po vizu za Pariz gdje ćemo isto tako biti na pravom nivou. Daj Bože zdravlja svima i radovat ćemo se prvo u Dohi, a kasnije i u Parizu", zaključio je Josip Pavić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam