Menu

Veselin Vujović za MS: Ako rukometaši nisu Perkovcu okrenuli leđa on mora ostati hrvatski izbornik

ZAGREB - Ove srijede će Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza raspravljati o statusu izbornika seniora Gorana Perkovca koji je s reprezentacijom na Euru zauzeo 11. mjesto. O toj temi se za Media servis oglasio veliki rukometni znalac Veselin Vujović.

Hrvatski su rukometaši na nedavno završenom Europskom prvenstvu osvojili 11. mjesto i to je nešto što definitivno ne može zadovoljiti očekivanja navijača, a pitanje je što će reći struka i kako će ocijeniti rad izbornika seniora Gorana Perkovca. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza sutra ima sastanak i tada bi se trebala znati sudbina Perkovca i njegovog stožera.

Veselin Vujović bio je sjajan igrač, bio je prvi najbolji svjetski igrač proglašen od IHF-a, radio je i sjajne trenerske stvari i s momčadi Zagreba. Oko rukometa sve prati, skroz je "unutra". Gledao je nastupe hrvatskih rukometaša na Euru i sve je prokomentirao za Media servis.

"Ne vjerujem da je itko zadovoljan igrom hrvatskih rukometaša, ali ja uvijek cijenim sportaše po onome što maksimalno mogu dati. Pokazali su u utakmicama sa Španjolskom i Njemačkom da mogu puno više od onog što su pokazali tijekom samog prvenstva. To je za optimizam i nadu jer hrvatski rukomet, kada se sve dobro posloži i kada ne bude ozlijeđenih igrača te kada se fokusiraju na samo natjecanje može puno", rekao je na početku razgovora Veselin Vujović.

No pobjede na startu nad Španjolskom i na kraju nad domaćinom Njemačkom nisu donijele ništa više od 11.mjesta.

"Čini mi se da se u Hrvatskoj nema strpljenja s izbornicima i da se prebrzo mijenjaju. Već godinama nakon Červara nije pronađen trener koji bi mogao nositi teret svih onih ranijih rezultata. Stalno se smatra da Hrvatska mora osvajati medalje. Mora se biti realniji i shvatiti da ovo nije Hrvatska od prije deset ili petnaest godina. Treba vremena ovim talentiranim igračima", objašnjava Vujović koji ima svoje mišljenje i oko izbornika Hrvatske Gorana Perkovca.

"Perkovac poslije ovog prvenstva zna gdje je griješio i zna koliko može ova momčad. Ne bi bilo loše da mu se pruži još jedna šansa. Svašta se piše, pa čak i to da mu je svlačionica okrenula leđa i da nije u dobrim odnosima s igračima. Ali ako nije tako, onda bi bilo dobro da Perkovac ostane izbornik", rekao je crnogorski stručnjak.

Mnogi su kroz godine izrazili želju da jednoga dana baš Vujović bude hrvatski rukometni izbornik. Evo što on kaže o toj soluciji.

"Uvijek kada se mijenja izbornik u Hrvatskoj nekako sam želja naroda, ali nikada nisam želja odgovornih ljudi u Hrvatskom rukometnom savezu", rekao nam je Vujović.

Nažalost, ima i onih koja Vujovića ružno vrijeđaju, a to ga posebno boli. Objasnio je i zašto.

"Ima puno onih koji me vrijeđaju po društvenim mrežama i jako ružno pričaju o meni. A oni nikada sa mnom nisu popričali, nisu me ni upoznali i ne znaju kakav sam čovjek. Ne reklamirama se i ne nudim, netko to predloži i napiše i onda krene rasprava po društvenim mrežama. Kada vidim te ružne natpise onda se baš loše osjećam", zaključio je Veselin Vujović za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam