Menu

Vrdoljak za MS: Novom čelniku HNS-a želim da bude bolji od mene

ZAGREB - Uoči Predsjedništva HNS-a i otvaranja kandidacijskog postupka za novo vodstvo stranke, u razgovoru za Media servis aktualni predsjednik Ivan Vrdoljak najavio je kako odlazi s te funkcije. Otkrio nam je planove za budućnost, što novom vodstvu želi i žali li za ičim što je napravio i odlučio ili nije napravio u svom mandatu.

U subotu će se na Središnjem odboru HNS-a otvoriti kandidacijskog postupka za novo vodstvo stranke, a Ivan Vrdoljak neće se ponovno kandidirati. Otkrio nam je kakvi su mu planovi za budućnost.

 

 

 

"Osobno da se vratim u poduzetništvo, tamo gdje sam i došao u politiku. Politički da se vratim u svoj rodni grad Osijek i da tamo pomognem osječkoj organizaciji i HNS-u u četvrtoj izbornoj jedinici da naprave što bolji rezultat na parlamentarnim izborima‘‘.

 

Je li to posljednje zbogom visokoj politici?

 

 

 

"Nacionalno da jer odlazim s mjesta predsjednika stranke da bi otvorio vrata novoj budućnosti‘‘. Nije htio otkriti ima li favorita za svog nasljednika jer tvrdi ne bira ga on, nego Sabor stranke.

 

 

 

"Novo vodstvo sigurno mora zasukati rukave, odraditi veliki posao, moraju vratiti povjerenje HNS-ovih birača. Moj odlazak upravo ide u smjeru da se otvore vrata novoj budućnosti‘‘. Na činjenicu da HNS ima jako loš rejting, kaže stranka je u 30 godina prolazila razne faze, a slično su doživljavale i druge stranke. Na pitanje je li za pad rejtinga zaslužna njegova odluka da koaliraju s HDZ-om i bi li to učinio opet, odgovorio je:

 

 

 

"Da li je bilo sve savršeno, nije. Da li sam dobro komunicirao ulazak u Vladu, to apsolutno nisam. Nitko nije savršen. Mnogo toga se sigurno moglo bolje napraviti. Kada se pogleda što se napravilo zadnje tri godine od toga, da smo nakon 25 godina ušli u škole, da imamo implementiranu reformu obrazovanja, da se dogodio rast zaposlenosti, rast BDP-a, rasterećenje porezno. Kad se sve to zbroji onda se kaže da su teške odluke donesene sa svrhom i razlogom. Nema razloga za nikakvu žal."

 

Izuzev koalicije, na pitanje ima li nešto za čim žali, što je mislio napraviti, a nije ili što bi drugačije napravio, odgovorio je:

 

 

 

"Ima puno toga što sam želio napraviti, a nisam mogao ili mi nije došlo u prioritet. Ima i puno onoga što na početku mandata nisam planirao, a to je reforma obrazovanja u svom prioritetu i onda smo to uspjeli učiniti‘‘.

 

Za kraj je poslao i kratku poruku onim koji će preuzeti vodstvo stranke.

 

 

 

"Neka budu bolji od mene‘‘. A on će im, kaže u tome pomoći koliko god mogne.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam