Menu

Green future konferencija 9. i 10. lipnja okupit će stručnjake na temu zelene tranzicije i zaštite okoliša

ZAGREB - U Splitu će se 9. i 10. lipnja održati prva Green Future konferencija pod motom "Održivi život 2050." Konferencija će okupiti međunarodne i hrvatske stručnjake i donositelje odluka na temu zelene tranzicije, top teme današnjice u ekonomiji, zaštiti okoliša i javnim politikama.
"Cilj nam je Green Future konferencijom otvoriti prostor za nove poslovne suradnje i investicije, predstaviti primjere dobrih praksi i promjena u razmišljanju i poslovanju, ali i izvore financiranja koji su na raspolaganju u novoj financijskoj perspektivi EU", rekla je za Media servis članica organizacijskog odbora Antonija Eremut Erceg.

"Ideja je zapravo došla od toga što je riječ o top temi današnjice, kako u ekonomiji, zaštiti okoliša tako i u javnim politikama i što je Europska unija pred nas postavila poprilično izazovne ciljeve koje trebamo ostvariti do 2050. godine. To se čini daleko, ali na tome treba raditi sada jer je potrebna potpuna tranzicija gospodarstva i javnih politika da bismo u tome uspjeli."

Na Green Future konferenciji posjetitelji će moći čuti više od 30 govornika, koji će pokriti teme od e-mobilnosti, održivog turizma, alternativnih izvora energije pa do primjene psihologije u provedbi javnih politika i korištenju tehnoloških inovacija.

"Neki od njih su Matija Žulj iz Agrivija, Federico Cristoforoni koji je osnivač i direktor jedne od najvećih europskih baza zelenih startupa, Stephanie E. Trpkov koja je konzultantica u Svjetskog banci, zatim gradonačelnik Splita Ivica Puljak, na konferenciji će govoriti i Josef Mouris koji radi u firmi koja se bavi razvojem električnog avionskog prijevoza."

U Splitu će održati i natjecanje za start up-ove koji će imati priliku prezentirati inovativna rješenja u području održivog razvoja, za što je osiguran nagradni fond od 30.000 eura, istaknula je Antonija Eremut Erceg.

"Dan prije same konferencije 8. lipnja održat će se startup natjecanje u Hrvatskom domu, sama konferencija održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. raspisat ćemo javni poziv na koji će se moći prijaviti startupovi, a pokrovitelj je Infobip."

Green Future konferenciju podržavaju dvije najveće hrvatske tehnološke kompanije Rimac Grupa i Infobip, a ulaznice su dostupne putem službene web stranice.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam