Menu

Lucija Mlinar za MS: Stigla sam do kraja odbojkaške karijere, ali nisam tužna

ZAGREB - Dugogodišnja hrvatska odbojkaška reprezentativka Lucija Mlinar odlučila je okončati karijeru.

Dosta iznenađujuće zvučala je vijest kako je 28- godišnja hrvatska odbojkašica Lucija Mlinar odlučila reći zbogom sportu u koji se zaljubila prije dvadeset godina.

"Došao je nekakav period u životu da se posvetim privatnim stvarima, obitelji, ali i poslovnom putu. Nisam niti najmanje tužna i ova odluka nije došla preko noći. Sada punim 29 godina, a od svoje devete godine treniram odbojku. Smatram da sam jako puno toga prošla kroz reprezentaciju, ali i kroz klubove. Odigrala sam devet klupskih sezona, a od toga je sedam različitih država i liga. Odbojka mi je donijela jako puno toga i jednostavno sam odlučila što se tiče igračke karijere da je stigao definitivni kraj", rekla je Lucija Mlinar Media servisu i nastavila:

"S obzirom da je odbojka bila veliki dio moga života nisam zatvorila svoja vrata i tko zna, možda u nekom drugom obliku u budućnosti opet budem u odbojci", najavila je Mlinar.

Kao hrvatska reprezentativka sudjelovala je na četiri Europska prvenstva i na jednoj svjetskoj smotri. Nastupala je za klubove iz Švicarske, Belgije, Mađarske, Njemačke, Italije i Turske, a posljednju etapu okončala je u Poljskoj.

Sa svojom je karijerom jako zadovoljna, a posebno voli istaknuti da je presretna što su je trenirali odbojkaški trenerski velikani poput Davidea Mazzantija, Danielea Santarellija i Ferhata Akbaša. Naravno da će joj nedostajati natjecanja.

"Sigurno da će mi natjecanja nedostajati, ali hrvatsku ću reprezentaciju pratiti kao vjerni navijač. To sve cure znaju i svi ljudi u Savezu. Na moju podršku uvijek mogu računati. Mislim da dolazi nova era mladih i talentiranih hrvatskih odbojkašica pred kojima je svjetla budućnost i tu brige nikakve nema. Kako ću bez odbojke? Puno je toga čemu se nisam mogla posvetiti dok sam aktivno igrala odbojku tako da je konačno došlo vrijeme da se posvetim nekim drugim stvarima. Neće mi biti dosadno i veselim se svemu što me čeka", zaključila je hrvatska odbojkašica.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam