Menu

Preminuo predsjednik HUP-a Marin Pucar

ZAGREB - Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici, priopćeno je iz HUP-a.
Rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu, a imao je i diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak. Bio je čelnik Županijske gospodarske komore i član Uprave Hrvatske gospodarske komore.Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik. U Podravci je bio od 2001., a na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. godine.

Ožalošćeni i šokirani viješću o iznenadnoj smrti gospodina Marina Pucara, dosadašnjeg predsjednika HUP-a, u nastavku donosimo izjavu glavnog direktora HUP-a, dr. sc. Damira Zorića:

„Izražavam iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima u ime cijele Hrvatske udruge poslodavaca. HUP je zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman gospodina Pucara u poslovnoj zajednici. Kao novoizabrani predsjednik HUP-a, pokretao je brojne inicijative za boljitak ukupnog gospodarstva, no prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima koje je imao za ovu godinu. Zahvalni smo mu, kao i cjelokupnoj Upravi i djelatnicima Podravke, na svim doprinosima hrvatskom gospodarstvu i cijelom društvu.“

"Bio sam njegov gost kad je pozvao predsjednika Vlade RH i gospodarstvenike u Koprivnicu. Dosta smo razgovarali o tome kako će HUP izgledati u budućnosti. Izgubili smo dobrog i velikog čovjeka te gospodarstvenika i uspješnog menadžera. Osim njegove obitelji, smrću Marina Pucara najviše gubi Podravka, ali i HUP te svi gospodarstvenici koji su tržišno orjentirani - rekao je Branko Roglić, predsjednik Nadzornog odbora HUP-a.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam