Menu

HUP: Temeljno načelo našeg djelovanja je dobrovoljnost udruživanja i djelovanje u interesu općeg dobra

ZAGREB - Nakon medijskih napisa o iščlanjenjima u HUP-u, oglasili su se Damir Zorić, glavni direktor HUP-a i Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a, a njihove izjave prenosimo u nastavku.
„Temeljno načelo djelovanja HUP-a je dobrovoljnost udruživanja te djelovanje u interesu općeg dobra, ali može podrazumijevati i određene pojedinačne interese, a u skladu s time tvrtke su slobodne dobrovoljno istupati iz naše udruge. U proteklom razdoblju HUP je bio vrlo aktivan, a naslijeđene poteškoće iz ranijih razdoblja smo savladali, iako to nije bilo uvijek jednostavno zbog složenosti same organizacije i raznorodnih interesa u različitim udruženjima unutar HUP-a. Izazovi u poslovnom svijetu nisu novost, dapače oni su sastavni dio poslovnog života. Kako smo prebrodili prethodne, tako ćemo i ove izazove, iako bi nam bilo draže da oni ne postoje. HUP-ov angažman u socijalnom dijalogu i zakonodavnim izmjenama neće se umanjiti, naprotiv, očekujemo samo još jaču aktivnost stručnih službi i članica HUP-a“ - izjavio je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a. 

„HUP je dobrovoljna Udruga stoga je učlanjenje kao i iščlanjenje u HUP u potpunosti prepušteno slobodnoj volji pojedinca, a za razloge odlaska trebate razgovarati s onima koji su se na taj potez odlučili. Važno je istaknuti da reprezentativnost HUP-a nije ugrožena ovim iznenadnim odlascima - u proteklom razdoblju pridružile su nam se mnoge velike tvrtke kao i velik broj malih i srednjih poduzetnika koji nam pristupaju na dnevnoj razini. HUP je za svoje članove izborio velike stvari samo u posljednjih par mjeseci - ukinut je porez na donacije, pojednostavljena je administracija u Zakonu o strancima, na inicijativu HUP-a u porezno priznate rashode uključeno je i cijepljenje protiv zaraznih bolesti koje poslodavac plaća radnicima te su pokrenute mnoge druge inicijative na razini granskih udruga HUP-a. Mi koji ostajemo, nastavit ćemo se truditi da HUP ispuni očekivanja postojećih članova, da privuče nove članove te da jednako aktivno i kvalitetno nastavi participirati u dijalogu s Vladom kao i u socijalnom dijalogu“ - izjavila je Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam