Menu

Projekt agencije Apriori World "Sapuni s točkicama" proglašen globalnim projektom

ZAGREB - Svetlana Stavreva, bivša predsjednica, a danas članica uprave IPRA-e (International Public Relations Association), u Beču je uručila nagradu direktoru agencije Apriori World, Danijelu Koletiću, stoji u priopćenju IPRA-e koje prenosimo u cijelosti.

"IPRA je 2020. projekt agencije Apriori World "Sapuni s točkicama", koji već sedam godina radi PRO BONO za Udrugu slijepih Zagreb, proglasio globalnim projektom godine koji je u skladu s globalnim ciljem održivog razvoja 10, smanjenje nejednakosti. U ovom projektu socijalnog poduzetništva slijepe i slabovidne osobe proizvode sapune na Brailovom pismu, koje kupuju različite tvrtke, ustanove, udruge, s ciljem promicanja socijalnog poduzetništva, ali i uključivanja osoba s invaliditetom u rad u zajednicu.

Kao što je najavljeno prošle godine, tvrtka je također započela s proizvodnjom tekućih sapuna kao nadogradnjom. Također, 29. rujna obilježava se godinu dana od početka proizvodnje tekućih sapuna. Projekt je na početku zapošljavao dvije osobe s invaliditetom, danas 4, a plan je zaposliti još toliko sljedeće godine. Tekući sapuni, dostupni na tržištu pod nazivom "Dodir prirode", također sadrže dezinfekcijska sredstva.

Ovaj jedinstveni projekt u svijetu sprema se od sljedeće godine ponuditi drugim Udrugama slijepih i slabovidnih. Povodom dodjele nagrade,direktor agencije Apriori World, Danijel Koletić izjavio je: „Sretan sam što sam osobno primio nagradu. Ova nagrada obvezuje, motivira, ali i nadahnjuje. Vjerujem da ako želite, svaki čovjek na ovoj planeti može odvojiti malo vremena za volontiranje. Korporacije i određene organizacije to rade kao dio svojih internih programa, ali i dalje nam nedostaje veći senzibilitet prema osobama s invaliditetom.

Posebno u digitalnom dobu koje, osim invalidnosti, nažalost postaje neobaviješteno jer ne postoje zakoni koji obvezuju sve institucije i tvrtke koje pružaju osnovne usluge poput javnog prijevoza, kupnje karata za razne događaje, pa čak i škole, vrtiće i fakultete da programiraju svoje web stranice prema WCAG standardu (Web content accessibility guidelines) pa vjerujem da će se to uskoro promijeniti. Za mene je žalosno što to već nije postalo standard. Europska unija je o tome usvojila direktivu, no nažalost ona se nedovoljno primjenjuje, ne samo unutar Europske zajednice, već i izvan nje. ‘‘

Projekt "Sapuni s točkicama" ima za cilj podijeliti stečena praktična znanja u stvaranju proizvodnje s drugim Udrugama slijepih od sredine iduće godine kako bi se otvorile mogućnosti za samoodrživi razvoj pri zapošljavanju osoba s invaliditetom."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam