Menu

Održan stručni panel „Pravni aspekti novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u glazbenoj industriji“

ZAGREB - U zagrebačkom hotelu Westin održan je stručni panel pod nazivom „Pravni aspekti novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u glazbenoj industriji“, na kojemu su sudjelovali brojni hrvatski pravni stručnjaci. Priopćenje tvrtke Apriori World prenosimo u cijelosti: 
"Na panelu su sudjelovali hrvatski pravni stručnjaci koji pokrivaju različita pravna područja: prof.dr.sc. Igor Gliha, Pravni fakultet u Zagrebu, prof.dr.sc. Ivana Kunda,Pravni fakultet u Rijeci, dr.sc. Sandra Marković, odvjetnica, vanjska suradnica katedre za ustavno pravo u Zagrebu, odvjetnica Albina Dlačić te odvjetnice Valentina Šokec i Iva Kuštrak Managić iz odvjetničkog društva Korper i partneri govorili o novom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima s osvrtom na glazbenu industriju.

Ovo je još jedan nedorečen Zakon koji je, kao što je rečeno na panelu stvorio pravni kaos. Naime, brojna su pitanja na koja odgovore neće imati odvjetnici, suci, a niti predstavnici akademske zajednice prilikom tumačenja Zakona. Zbog ovog Zakona svi oni naći će se u mnogim dilemama njegovog tumačenja, a još više njegovog provođenja u praksi.

Iako su predlagatelji Zakona, Ministarstvo kulture i medija te Državni zavod za intelektualno vlasništvo, pozvani da sudjeluju na panelu nisu se odazvali. Poznato je da se oko ovog Zakona dosta raspravljalo i prije njegovog donošenja, a u konačnici je zaključeno da je on nedorečen."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam