Menu

GREEN FUTURE konferencija u Splitu od 9. do 10. lipnja

SPLIT - U Splitu će se od 9. do 10. lipnja održati GREEN FUTURE konferencija pod motom "Održivi život 2050." s naglaskom na tri glavne teme: Okoliš, energija i e-mobilost, a organizatori očekuju više od tisuću posjetitelja te čak 30 govornika, među kojima je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.
GREEN FUTURE konferencija ima za cilj okupiti međunarodne i domaće tehnološke lidere, tvrtke, institucije, znanstvenike i ostale sudionike iz sektora održivog razvoja te potaknuti inovacije i ulaganja u nove tehnologije koje garantiraju održivost.

"Došli smo do prekretnice i sada se moramo prebaciti na zelenu tranziciju koja uključuje tehnološke inovacije, promjenu naših navika i obrazaca ponašanja. Zelena tranzicija je započela, no to je proces koji ide sporo. Ipak, ako želimo bolju budućnost za sebe i generacije koje dolaze, to mora postati prioritet. GREEN FUTURE konferencija omogućit će nam da naučimo što uključuje zelenu tranziciju, kako nam tehnologija u tome može pomoći i koji nam izvori financiranja dostupni da bi u tome i uspjeli", napominju organizatori.

Svi sudionici konferencije imat će priliku poslušati i upoznati neke od najuspješnijih hrvatskih i europskih poduzetnika, kao i upoznati se s primjerima održivih javnih politika, s naglaskom na one urbane. Među njima je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak, jedan od najavljenih govornika konferencije.

"Kao gradonačelnik Splita, želi kreirati i provoditi progresivne politike za promjenu praksi i navika u područjima urbane mobilnosti, okoliša i energetike, te snažno vjeruje da su inovacije i tehnologija, kao i učenje od najnaprednijih europskih gradova, najbolji alati za postizanje ciljeva održivosti", poručuje Puljak.

Među govornicima je i Matija Žulj, osnivač i direktor AGRIVI-ja, tvrtke za digitalne inovacije u poljoprivredi koja je osigurala više od 50 milijuna kuna investicija. Svojim radom želi promijeniti način proizvodnje hrane i tako pozitivno utjecati na više od milijardu života. AGRIVI danas diljem svijeta pomaže tvrtkama s liste Fortune 1000 da proizvode nutritivnu i zdravu hranu na održiv način kroz digitalizaciju poljoprivredne proizvodnje.

Na konferenciji će se održati i natjecanje za start up-ove koji će imati priliku prezentirati inovativna rješenja u području održivog razvoja, za što je osiguran nagradni fond od ukupno 30.000 eura. Konferencija se održava u organizaciji Rimac autmobili, uz partnerstvo Infobipa.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam