Menu

Potvrđen HUP-ov projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti KBC-a Split

ZAGREB - HUP Odbor za projekte od društvenog značaja osnovan sa svrhom afirmacije suradnje i solidarnosti članova HUP-a kroz realizaciju projekata za opće dobro, a u konačnici i za održivu budućnost pozvalo je podružnice HUP-a u Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu da pošalju prijave projekata od humanitarnog značaja. Priopćenje HUP-a prenosimo u cijelosti:

"HUP Odbor za projekte od društvenog značaja osnovan sa svrhom afirmacije suradnje i solidarnosti članova HUP-a kroz realizaciju projekata za opće dobro, a u konačnici i za održivu budućnost pozvalo je podružnice HUP-a u Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu da pošalju prijave projekata od humanitarnog značaja.

Odbor ima savjetodavnu ulogu prema Vijeću članova HUP-a sa zadaćom da se jednom u kalendarskoj godini organizira i provede projekt humanitarnog i dobrotvornog značaja prema potrebitim osobama ili organizacijama koje pomažu potrebitim osobama, a sa svrhom poboljšanja kvalitete njihovih života.

Odbor za projekte od društvenog značaja odabrao je, a Vijeće članova HUP-a potvrdilo prijedlog Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija: „Projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split.“

Zdravko Plazonić, član Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija, istaknuo je:

„Splitskoj bolnici gravitira stanovništvo cijele Dalmacije i šire, stoga je potrebno bolničke kapacitete potrebno prilagoditi tim potrebama. Da je isto prijeko potrebno, govori i činjenica da je sadašnja zgrada klinike izgrađena 1958. godine.“, te je zahvalio članovima Vijeća članova HUP-a što su odbarali baš ovoj projekt kao projekt od društvenog značaja 2022. godine.

U svom izlaganju ravnatelj bolnice, prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović, naglasio je „KBC Split strateški je važan zbog položaja, služimo populaciji od oko 20 posto građana RH, a ljeti taj broj ide do 1,5 milijuna. Na potezu od Trsta do Atene, Zagreba i Barija, nema veće ustanove ni poslodavca. U KBC Split zaposleno je 4100 djelatnika, od čega većina medicinskog osoblja. U iznimno zahtjevnim vremenima unazad nekoliko godina, bolnica je uspjela funkcionirati i ponuditi svim pacijentima potrebnu skrb. Uspjeli smo sačuvati sustav u izazovnim i teškim vremenima pandemije, no potrebna nam je pomoć.“

Predsjednik Vijeća članova HUP-a Ivan Mišetić s velikim je zadovoljstvom naglasio: „U svom radu ne smijemo biti usmjereni samo na danas i moramo razmišljati što ostavljamo u naslijeđe i budućim generacijama. Hrvatska udruga poslodavaca već dugi niz godina među svojim članicama potiče djelovanje koje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja. Dugoročne održivosti tvrtke nema bez kvalitetnih i partnerskih odnosa s dionicima te odgovornog raspolaganja resursima."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam