Menu

Aktivno na tržištu rada: Traži se dvostruko više sezonskih radnika nego lani

ZAGREB - Portal MojPosao izvijestio je da je za zapošljavanje u nadolazećoj sezoni objavljeno dvostruko više oglasa za sezonske radnike u odnosu na prošlu godinu. Priopćenje portala MojPosao prenosimo u nastavku:
"U prva tri mjeseca 2022. godine na portalu MojPosao je objavljeno više od 2.000 oglasa za sezonske radnike, što je dvostruko više (105%) nego prošle godine te 22% više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

Očekivano, najviše sezonskih radnika traži se u priobalnim županijama: Splitsko-dalmatinskoj (32%), Istarskoj (23%), Primorsko-goranskoj (22%) te Dubrovačko-neretvanskoj županiji (15%).

Kod biranja sezonskog posla od presudne je važnosti iznos ponuđene plaće, a važni su nam i radno vrijeme, mogućnost smještaja, lokacija te imidž poslodavca. Očekivana mjesečna neto plaća za sezonski posao, u prosjeku, iznosi 7.159 kuna, što je 14% više u odnosu na prošlu godinu", stoji u priopćenju portala MojPosao.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam