Menu

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

ZAGREB - Nastavljajući tradiciju dodjele nagrada Top of the Funds, Grupacija UCITS fondova Udruženja investicijskih i mirovinskih fondova HGK, u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodijelila je nagrade za rezultate ostvarene u 2021. godini. Nagrade se dodjeljuju prema Kriterijima Grupacije u osam kategorija.
„Fondovska industrija, osim što omogućuje građanima širi spektar ulaganja i štednje u odnosu na tradicionalne instrumente razvija i financijsku pismenost društva. Kako na fondovska ulaganja nužno utječu globalni gospodarski trendovi i politički događaji, ulaganje u fondove automatski motivira ljude da pomnije prate događanja u svijetu. Drugim riječima, razvoj fondovske industrije barem neizravno širi opću informiranost građana.“ istaknuo je Goran Šaravanja glavni ekonomist HGK.

Hrvoje Krstulović, predsjednik Udruženja investicijskih i mirovinskih fondova te predsjednik Grupacije UCITS fondova istaknuo je kako fondovska industrija u RH profesionalno upravljala s imovinom ulagatelja te je ostvarila prinose koji prelaze 20% kod dioničkih fondova. „Imovina investicijskih fondova je porasla za 3,8 mlrd kn na 26,7 mlrd kn. Sa strane regulative počelo je uzbudljivo putovanje prema održivim ulaganjima koje će u narednim godinama biti u središtu zanimanja. Paleta fondova koji se nude se neprestano širi i time omogućava ulagateljima sve veći izbor instrumenata za dugoročnu štednju i ulaganje na tržištu kapitala“ zaključio je Krstulović.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam