Menu

Počinje 1. GinIstra Festival

ROVINJ - U Rovinju će se danas održati 1. GinIstra Festival na kojem će svoje proizvode predstaviti istarski proizvođači.

"Gin je nekad bio siromašno piće u svijetu, onda je imamo svoj rast pa pad, ali sada doživljaja svoj najveći vrhunac otkad se gin proizvodi u svim svojim kategorijama u kojima se proizvodi jer ima više vrsta. Tako je kod nas počeo taj trend, moda, isto tako, i kod proizvođača kao što sam ja i kao što su drugi koji su prepoznali taj trend, tu novu modu."

„A taj rastući trend zapravo stvaraju potrošači“, poručio je Marko Fabić iz destilerije Sempervivum. Županijski pročelnik za poljoprivredu, Ezio Pinzan, istaknuo je značaj ove manifestacije, koja daje vjetar u leđa istarskim proizvođačima, za razvoj turizma.

"Imamo sve ono što je potrebno da bismo napravili istarski pravi brend od gina da naši proizvođači mogu s ponosom reći da je taj gin proizveden u Istri. Ono što je nama najbitnije u Županiji da je to jedan pozitivan trend gdje se mladi proizvođači uključuju u proizvodnju, a najbitnije je, budući da smo najturističkija regija u našoj državi, Istra može ponuditi još jedan autohtoni i kvalitetan proizvod svima koji dođu i posjete Istru, ne samo radi sunca i mora, već zbog proizdvoida koje ovdje mogu naći."

Pročelnik Pinzan bio je dio Komisije za ocjenjivanje ginova koji će biti predstavljeni na GinIstri pa nam je otkrio i svoje dojmove:

"Ono što je sigurno i što me veseli je da smo svi jednoglasno prepoznali uvijek kada se gin istaknuo svojom kvalitetom svi smo prepoznali da je iznad drugih po svom detalju. Veseli me to ćemo večeras na dodjeli nagrada vidjeti koji je najbolji, koji je dobio zlatnu, srebrnu medalju. Mogu garantirati da je sigurno razlika između svakog tog ginova i da će dobiti nagradu oni najbolji."

Prva GinIstra u rovinjskoj bijeloj sali Academie Banquet svoja vrata posjetiteljima otvara danas u 16 sati.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam