Menu

Uoči konferencije "The Economist: Svijet u 2023": Cilj je pripremiti se za globalne izazove sljedeće godine

ZAGREB - Konferencija "The Economist: Svijet u 2023." održat će se 13. prosinca 2022. u svečanoj dvorani Hrvatske narodne banke. U ime organizatora Ivan Vrdoljak za Media servis rekao je da se četvrtu godinu za redom priprema hrvatsko izdanje globalnog godišnjeg magazina The Economist: Svijet u 2023. Objasnio je kojim će se temama baviti ovogodišnja konferencija.

"Ove godine ne mogu biti aktualnije teme: Hrvatska ulazi u eurozonu i prije nekoliko dana je dobila potvrdu da je članica schengenske zone."

Rekao je i koji je cilj okupljanja poslovne elite na nadolazećoj konferenciji.

"Osvijestiti i pripremiti se za sve globalne izazove u sljedećoj godini. Pred Europom su izazovi rata u Ukrajini, inflacije i potencijalne recesije koja prijeti podizanjem kamata, a s posebnim naglaskom na Hrvatsku i njezinu ulogu u ovim novim okolnostima", zaključio je.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam