Menu

Regionalni proizvođač celuloze: Cijene celuloze su pale, nema razloga za poskupljenjima

ZAGREB - Veliki dobavljači najavili su ogromna poskupljenja od 1. ožujka i to do čak 30 posto. Iako je Vlada još prošle godine ograničila cijene osnovnih namirnica, inflacija i uvođenje eura doveli su do eksplozije cijena nakon 1.1. Novom uredbom pokušali su ograničiti cijene svih artikala hrane i pića i vratiti ih na razinu prije uvođenja eura.
Ministar gospodarstva Davor Filipović prošlog je tjedna predstavio aplikaciju "Kretanje cijena", no u taj su se projekt uključila samo tri trgovačka lanca. Prema toj aplikaciji najviše je poskupila paprika, za čak 50 posto, rajčica i tikvice, za 30 posto, dok je cijena luka i šećera uvećana za 20 posto, a jabuka i teletine za oko deset posto. Jedan od najtraženijih artikala, toaletni papir drži visoku cijenu, iako je cijena celuloze posljednjih mjeseci padala, pa bi bilo za očekivati da će proizvođači, distributeri kao i trgovački lanci sniziti cijenu tog vrlo traženog proizvoda.

Iako lideri na hrvatskom tržištu najavljuju rast cijena, od jednog od našeg najvećeg proizvođača celuloze u regiji doznajemo kako nema potrebe za dodatnim dizanjem cijena toaletnog papira, naprotiv, cijene bi trebale padati. Naime, cijena celuloze je posljednjih mjeseci pala za više od deset posto, doznajemo od jednog od najvećeg regionalnih proizvođača.

​Oni su već spustili cijene svojih proizvoda za više od deset posto, što se može vidjeti na policama velikih trgovačkih lanaca, ali i u maloprodajnim dućanima, a kako napominju, razloga za dizanjem cijena nama, nego naprotiv, cijene bi trebalo trenutno padati. Također, pozivaju kupce da ne kupuju skupe proizvode, nego da prate akcije te da svoj novac troše pametno.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam