Menu

AgroTerra Istra najavljena u Rijeci

ZAGREB - Uoči drugog izdanja trodnevnog Međunarodnog sajma poljoprivrede AgroTerra Istra, manifestacija je imala priliku predstaviti se u Kašetici primorsko-goranskoj u Rijeci. Naime, okupljenim medijima nastavak suradnje Primorsko goranske županije i organizatora sajma Mars Eventi d.o.o. predstavili su: pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko goranske županije Mladen Brajan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, predsjednik Ceha za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić te direktor sajma Marko Londero.
Primorsko goranska županija je i ove godine izlagač na sajmu u Pazinu te je pročelnik Brajan najavio da se suradnja na obostrano zadovoljstvo nastavlja te da će nastojati animirati proizvođače raznih poljoprivrednih proizvoda na području svoje županije da se u što većem broju odazovu te sudjelju na sajmu.

„Trebamo nastaviti dalje raditi na kvaliteti i količini te kroz jak marketing biti prisutni na tržištu a tako i prepoznatljivi. Nastavljamo dobru suradnju i dolazimo u Pazin sredinom travnja. “

Ezio Pinzan se zahvalio na suradnji koja se uspješno održava već dulji niz godina između ovih županija. Zajedno su surađivali i nastavljaju u tom smjeru na više projekata.

„Kroz turizam nastojimo promovirati naše poljoprivredne proizvode koji postaju i sami promotori Istre jer su oni nešto što gost nosi izvan naših granica. Bitno je naglasiti da se veliki broj proizvoda prodaje putem novih kanala kao što je internet, stoga je važno da se potrošači i direktno upoznaju s proizvodima, a kasnije onda marketing odradi svoju ulogu probijanja do krajnjeg potrošača. Želim se zahvaliti organizatoru što nastavlja razvijati sajam i nadam se da će što više posjetitelja i iz Primorsko goranske županije doći u Istru taj vikend.“

Dean Matić, predsjednik Ceha za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije, spomenuo je da je prvi sajam bio vrlo uspješan, te dodao:

„Ponoviti uspjeh druge godine je itekako izazov i nadamo se da će se cilj postići, da će se povećati brojke posjetitelja i izlagača. U suradnji s organizatorom sajma tvrtkom Mars eventi d.o.o. i Obrtničkom komorom Istarske županije i ove godine omogućit ćemo članovima Komore popust od 50% na zakup izložbenog prostora. Stoga pozivam obrtnike da se prijave u što većem broju dok mjesta još malo ima.“

Koga može interesirati dolazak na ovaj sajam?

„Poziv je upućen na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, pčelare, maslinare, vinare, pršutare, proizvođače sireva i ostalih mliječnih proizvoda, proizvođače eko prehrambenih proizvoda, destilerije i proizvođače pive te proizvođače raznih drugih prerađevina na bazi povrća, voća, morskih plodova, proizvođače ili zastupnike za veliku i malo poljoprivrednu mehanizaciju, agrarije, rasadnike te sve ostale koji su povezani s poljoprovredom. Upravo sve to i puno više možete pronaći na poljoprivrednom sajmu u Pazinu,“ naglasio je direktor sajma Londero.

Karakteristika ovog sajma je izvrsna posjećenost i zbog bogate ponude proizvoda kako za male, hobi poljoprivrednike, tako i za velike poljoprivredne proizvođače. Vanjski su prostori već svi rezervirani, no ostalo je slobodno još oko 10% prostora u dvorani. Unutarnji izložbeni prostor prostire se na cca. 1.200 kvadrata, a vanjski na 6.000 kvadrata.

„Usprkos stalnom porastu raznih troškova i cijena, mi smo cijene zakupa izlagačkih prostora ostavili da budu iste kao prošle godine te se nadamo da će i ta strana zadovoljiti sve naše zakupnike,“ naglasio je direktor sajama AgroTerra Istra Marko Londero.

Londero se posebo zahvalio na pordršci svim partnerima Gradu Pazinu, Istarskoj županiji, Obrtničkoj komori i Primorsko goranskoj županiji.

Otvorenje sajma je u petak, 14. travnja u 12 sati i bit će otvoren do 19 sati. U subotu su vrata sajma otvorenja od 10 do 19, dok je u nedjelju sajam otvoren od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan! Sajam će se održati u Pazinu u prostoru Školsko-gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta.

Detalje za prijavu izlagača može se pronaći na službenoj mrežnoj stranici linku https://www.agroterraistra.com/za-izlaga%C4%8De .

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam