Menu

Ovog tjedna u Splitu saznajemo kako će umjetna inteligencija zauvijek promijeniti obrazovanje

SPLIT - U Splitu se ovoga tjedna održava Međunarodna konferencija o edukacijskim tehnologijama "IZZI MOĆ OBRAZOVANJA: Obrazujemo li danas za vještine budućnosti?". Konferencija okuplja inovativne tehnologije u službi znanja, s ciljem da na kreativan i inspirativan način spoji nove ideje i metode poučavanja te ih uskladi s potrebama hrvatskih škola i fakulteta te tržišta rada.

Na konferenciji gostuje Perttu Pölönen, svjetski poznati finski futurist, izumitelj, pisac, i skladatelj koji je do sada je održao više od 850 govora u 15 zemalja diljem svijeta za vodeće globalne kompanije, vlade i obrazovne organizacije. Perttu naglašava važnost ljudskih vještina poput kreativnosti, upornosti, suosjećanja i znatiželje u svijetu koji se digitalizira. U tom kontekstu govorit će o strelovitom tehnološkom razvoju, trendovima u obrazovanju, utjecaju novih tehnologija na obrazovanje te kako učenike i studente pripremiti za zanimanja budućnosti.

Osim Pölönena, na konferenciji sudjeluju i savjetnik i govornik s dugogodišnjim iskustvom u razvoju poslovanja, marketingu i inovacijama u tehnološkim divovima kao što su Apple i Samsung Brian Cochrane, državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, izvršna direktorica vodeće hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI Martina Silov te poznati hrvatski liječnik i društveni influencer Natko Beck.

Konferencija će ugostiti i niz vrhunskih inozemnih i hrvatskih predavača, široki spektar stručnjaka raznih profila, od obrazovanja i edukacijskih tehnologija do međunarodne politike i javne uprave. Tako će se u rad konferencije putem videoveze uključiti i prof. dr. Ivan Đikić, direktor Instituta za biomedicinsku istraživanje Sveučilišne bolnice Goethe u Frankfurtu te redovni profesor na Sveučilištu Goethe i dobitnik prestižne Leibniz nagrade za izvrsnost u istraživanju, te Karlo Ressler, zastupnik Europske pučke stranke iz redova HDZ-a, s iskustvom na poziciji potpredsjednika Posebnog odbora za umjetnu inteligenciju u digitalnom dobu Europskog parlamenta.

Sudionici konferencije će tražiti odgovore o ulozi umjetne inteligencije u obrazovanju, važnosti cjeloživotnog obrazovanja, potencijalima digitalnog učenja te mogućnostima financiranja digitalnih projekata novcem europskih fondova.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam