Menu

Green Future 2023.: Split opet postaje centar zelene rasprave

SPLIT - Split će uskoro ponovno postati centar rasprave o održivosti i zelenoj tranziciji, odnosno o zelenim inovacijama. Od 1. do 2. lipnja u splitskom HNK održat će se druga Green Future konferencija, na kojoj će se usvojiti određeni zaključci i pokušati iznjedriti rješenja u vrijeme sveprisutnih klimatskih promjena, globalnog zatopljenja i sve češćih upozorenja prirode da moramo mijenjati svoj pristup i odnos prema Zemlji. Suorganizator Green Future konferencije Tomislav Buljubašić:

‘‘Naglasak ove konferencije je na zelena tehnološka rješenja i zelenu tranziciju na temelju tih tehnoloških rješenja, kao i održivo poslovanje. A ove godine smo se pogotovo fokusirali na smart city rješenja, na turizam i najbolje prakse u domeni održivog poslovanja‘‘.

U dva dana organizatori očekuju više od 1000 posjetitelja koji će imati priliku čuti više od 40 govornika, lidera iz svjetskih kompanija.

‘‘Nama je cilj da ovo postane platforma gdje će svjetski čelnici, to jest lideri iz svijeta zelenih tehnologija i održivog poslovanja razmjenjivati svoja iskustva i da ćemo mi iz Splita slati u svijet nekakve zaključite i rješenja kako se približiti toj 2050. godini u potpunoj održivosti‘‘.

Stanka Babić iz nevladine humanitarne organizacije International Medical Corps Hrvatska ističe da aktivnosti kojima se provode humanitarni projekti ne bi smjeli imati negativan učinak na okoliš.

‘‘Tako da smo mi u sve svoje aktivnosti kojima provodimo projekte uključili nekakva inovativna rješenja kojima želimo postići da se izbjegne negativni utjecaj na okoliš. O tome se kolega 2. lipnja na konferenciji govoriti koje su to naše metode koje smo mi usvojili. Najviše se radi o logistici, na koje načine smo uspjeli smanjiti negativne emisije i kako smo uspjeli angažirati neke alternativne izvore energije koji nam onda pomažu u provedbi tih naših aktivnosti‘‘.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam