Menu

Spektakularno je otvorena Green Future konferencija 2023

SPLIT - Drugo izdanje Green Future konferencije počelo je danas u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Tehnološki lideri, poduzetnici, znanstvenici, aktivisti i kreatori javnih politika u predivnom su ambijentu razmijenili ideje i iskustva iz područja zelenih tehnologija, održivog poslovanja te ostalih aktualnih tema.
„Ovo je edukacijski i informacijski event, a preko tisuću sudionika se ima priliku upoznati s drugim stručnjacima iz ove industrije. Želimo osvijestiti kako tehnologija može pomoći svima nama da idemo prema održivoj i zelenoj budućnosti. - poručio je jedan od organizatora, Ognjen Bagatin.

Na svečanom otvorenju uručen je Zeleni certifikat, a povod je odluka organizatora da posade po jedno stablo za svakog posjetitelja konferencije. Stabla će biti posađena u okviru prvog hrvatskog programa nadoknade emisija CO2, nazvan CO2MPENSATING BY PLANTING.

„Cilj nam je da svjetski lideri iz svijeta zelenih tehnologija i održivog poslovanja razmjenjuju ideje i iskustva, a mi iz Splita u svijet šaljemo neke zaključke i rješenja kako se približiti toj 2050. godini u potpunoj održivosti.“ – istaknuo je Tomislav Buljubašić, suorganizator.

Jedan od panelista bio je i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, koji je uvodno rekao kako nulto zagađenje okoliša i pametni gradovi nisu utopija, već dohvatljiva budućnost.

„Ove godine smo se fokusirali na smart city rješenja, turizam i najbolje prakse u domeni održivog poslovanja.“ - kazao je organizator Marijan Čipčić.

Ashkan Hosseini iz E.ON-a, poručio je kako energetska mreža čini okosnicu zelene tranzicije, naglasivši kako Hrvatska može postati supersila na području obnovljivih izvora energije.

Odlično je prihvaćeno i predavanje Timjena Sissinga, koji je odlučio, kako je rekao, mijenjati svijet čišćenjem plaža od plastike. Naglasio je da jedan veliki kamion, pun plastike, odlazi u ocean svake minute.

Predavanje Sébastiena Pelliona, iz tvrtke Glovo, bilo je jedno od najposjećenijih na prvom danu konferencije. Predstavnik tvrtke koja bilježi snažan rast i u Hrvatskoj poručio je kako Glovo 92% narudžbi isporučuje se u održivom pakiranju, a do 2030. godine žele postići i značajnije napretke ka održivosti, prelaskom na električna vozila.

Dodajmo kako će sutra, drugog i posljednjeg dana konferencije, govoriti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, poznata marketinška stručnjakinja Detria Williamson, bivša austrijska ministrica turizma, Elisabeth Köstinger te mnogi drugi istaknuti govornici.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam