Menu

Drugo izdanje međunarodne znanstvene konferencije „Creative Future Insights“

ZAGREB - Sveučilište VERN', Ekonomski institut Zagreb i DKE - Ured MEDIA Hrvatske najavljuju 2. međunarodnu znanstvenu konferenciju „CREATIVE FUTURE INSIGHTS 2023 - CREATIVITY 360˚“ koja će se održati 14. i 15. rujna na Sveučilištu VERN'.
Otvaranju konferencije će prisustvovati ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, budući da se program održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Uvodničari ovogodišnje konferencije su Doris Pack, nekadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta te Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Tehnološki razvoj i promjena potrošačkih navika uvjetovali su dinamičan procvat kreativnih industrija zbog čega je ovaj sektor postao jedan od najbrže rastućih u Europskoj uniji, a sve veći udio zauzima i u Hrvatskom BDP-u.

Odgovorno upravljanje i održivost glavni su preduvjeti za ostvarenje potpunog potencijala što će biti glavna misao diskusija, sesija i panela koji će okupiti stručnjake iz područja kreativnih industrija te predstavnike poslovne i akademske zajednice iz cijele Europe.

U četvrtak će se održati panel „Važnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou“ na kojemu će gostovati Nina Hauser (Green Filming - Austrijski filmski institut), April Sotomayor (We are ALBERT) te producentica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Distribute This!).

Petak je rezerviran za diskusiju iz hrvatske perspektive pa će na panelu „Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj“ gostovati dr. sc. Aleksandra Uzelac, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose (projekt CRESCINE), producentica i suautorica Morana Ikić Komljenović (projekt Muzej osobnih priča) te Helga Lajtman, ravnateljica Centra za kulturu Čakovec (projekt MOJE MALO KINO).

Obje panel - diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske. U okviru konferencije, u suradnji s Udrugom Restart bit će prikana i dva dugometražna dokumentarna filma: 14. rujna „GRETA“ redatelja Nathana Grossmana, a 15. rujna „ŽICA“ redateljice Tihe K. Gudac. Program konferencije održava se na engleskom jeziku, a sva događanja su otvorena za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam