Menu

Višeminutni pljesak na gala premijeri filma „Smrt djevojčice sa žigicama“

ZAGREB - Višeminutni pljesak na gala premijeri filma „Smrt djevojčice sa žigicama“ ZAGREB - Gala premijera kriminalističkog filma „Smrt djevojčice sa žigicama“ redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata održana je u zagrebu. Premijera je održana uoči početka kinodistribucije - film u kina i multiplekse diljem Hrvatske dolazi sutra.
Uzbudljivi krimić o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku, snimljen prema istoimenom hit romanu Zorana Ferića, privukao je brojne uzvanike. Na premijeri, uz promotivni policijski šator s obdukcijskim kolicima, dočekala ih je ekipa filma na čelu s redateljem Goranom Kulenovićem. „Što reći? Gomila dragih ljudi, cijenjenih kolega, velik dio sjajne ekipe koja je pomogla iznijeti film... Divna atmosfera i odlične vibracije sa svih strana u vezi filma. Puno iznimno zadovoljnih gledatelja - nema ljepše i važnije stvari za autora. I sada samo da se ta pozitivna vibra prenese na - prema domaćem filmu - poslovično skeptičnu hrvatsku publiku, da šira publika skuži da je 'Smrt djevojčice sa žigicama' film za koji će im biti drago što su mu pružili šansu dolaskom u kino“, izjavio je Goran Kulenović nakon zagrebačke gala premijere filma.

Uoči projekcije, Kulenović je primio i nagradu publike osvojenu ovoga ljeta na Rab Film Festivalu, koju mu je predao direktor festivala Robert Tomić Zuber. Uz redatelja Kulenovića, publiku su pozdravili i autor knjige i koscenarist Zoran Ferić, glumci Jelena Lopatić, Slavko Sobin, Iva Babić, Elma Juković, Sanja Milardović, Silvio Mumelaš, Luka Petrušić, Slavko Juraga i Borko Perić, producenti Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat te brojni drugi članovi ekipe. Sve njih su gledatelji nakon projekcije nagradili dugačkim pljeskom. Između ostalih, film „Smrt djevojčice sa žigicama“ došli su pogledati glumice Jelena Perčin, Sandra Lončarić, Jelena Miholjević i Urša Raukar-Gamulin, glazbenik Mile Kekin, TV urednik Krešimir Mišak, urednik i voditelj Ivan Vukušić, redatelji Andrej Korovljev i Igor Mirković, fotograf Damir Hoyka…

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a kompozitor Dubravko Robić. „Smrt djevojčice sa žigicama“ prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije te Mirsad Purivatra iz Produkcije „2006“.

Film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Crne Gore, Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo i Hrvatska radiotelevizija (HRT). Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama“ u kina i multiplekse diljem Hrvatske dolazi sutra.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam