Menu

Hrvatska udruga poslodavaca proslavila 30 godina

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca obilježila je 30 godina rada. U Laubi je tim povodom održana svečana proslava na kojoj je uvodnu riječ dala glavna direktorica HUP-a Irena Weber.

"Dakle danas slavimo 30 god Hrvatske udruge poslodavaca. Hrvatska udruga poslodavaca predstavlja naravno snagu hrvatskog poduzetništva, snagu hrvatske kreative i snagu hrvatskog tržišta. HUP se uvijek zalaže naravno za poduzetničko okruženje, za fokus na gospodarstvo, jer upravo su poduzetnici oni koji guraju društvo naprijed koji zapošljavaju, koji podižu plaće i koji de facto rade na prosperitetu cijelog društva."

Objasnila je što je cilj djelovanja Hrvatske udruge poslodavca i rekla da se njihov rad fokusira na dobrobit cijele države.

"Pa puno je izazova. Svjedočili smo pogotovo zadnjih nekoliko godina od pandemije, od rata u Ukrajini, od nestabilnosti u dijelu cijene energenata, volatilnosti na svim tržištima. Naš je cilj naravno fokusirati se na hrvatsko gospodarstvo u cjelini, nastaviti ovakav trend rasta BDP-a i smanjivati što je moguće brže i što je moguće efikasnije taj gap između standarda prosjeka EU i Hrvatske što se de facto zadnjih godina upravo i događa."

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan, napomenuo je da je udruga od 1994. godine jedini reprezentativni predstavnik na strani hrvatskih poslodavaca u komunikaciji s Vladom i sindikatima. Zahvalio je svim bivšim i sadašnjim zaposlenicima i rekao da je njihov rad posebno cijenjen jer je HUP neprofitna i prije svega dobrovoljna udruga.

"Naši osnivači koji su prije 30 godina imali ideju - naravno imali su i interese dobrobiti svojih vlastitih kompanija gdje su radili i bili vlasnici, ali imali su zapravo i cilj boljeg poslovnog okruženja i razvoja hrvatskog gospodarstva. Oni su krenuli sa stvaranjem udruge koja je danas jedna respektabilna ne samo organizacija nego i institucija u Republici Hrvatskoj."

Premijer Andrej Plenković pohvalio je rad HUP-a i u ime Vlade RH uputio im čestitke za sve što rade za hrvatsko gospodarstvo, društvo, radnike, obitelji i samu državu.

"Veliki doprinos onih koji u društvu imaju hrabrost, ideju, inicijativu, znanje, organizacijske sposobnosti da u tržišnom gospodarstvu ne samo osiguraju dobrobit sebi nego da pritom imaju snage osigurati dobrobit i drugima zahvaljujući proizvodnji i uslugama kojima se bave."

O tome koliko su u ovih 30 godina hrvatski poslodavci oblikovali ekonomski i društveni pejzaž Hrvatske, govore i brojke.

"I stoga mi je drago da ste okupili već 6500 hrvatskih kompanija, društava koje su u vašem članstvu. Kaže gospođa Weber da je to 80% hrvatskog BDP-a što dovoljno govori o snazi HUP-a koja je jedna od dva važna socijalna partnera hrvatskoj Vladi, a drugo su naravno sindikati o njenoj ulozi u hrvatskom gospodarstvu i hrvatskom društvu."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam