Menu

HTZ: Hrvatskoj u New Yorku uručeno posebno priznanje

ZAGREB - Hrvatski izložbeni prostor jedan je od najprometnijih na sajmu New York Travel & Adventure Show, najvećem američkom turističkom sajmu koji se održava u New Yorku 27. i 28. siječnja. Predstavljanje Hrvatske na sajmu organizirala je Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo HTZ-a u New Yorku, dok u sklopu hrvatskog paviljona svoju ponudu, uz brojne agencije i hotelske tvrtke, predstavlja i 11 hrvatskih destinacija. Priopćenje HTZ-a prenosimo u cijelosti.
„Riječ je o renomiranom svjetskom turističkom događanju u sklopu kojeg hrvatski turistički sektor ima priliku istaknuti široku paletu domaćih turističkih proizvoda, a sve s ciljem kvalitetne promocije naše zemlje kao sigurne, pristupačne i cjelogodišnje destinacije. Naša je zemlja na američkom tržištu poznata po zadivljujućim krajolicima, bogatoj kulturnoj baštini i toplom gostoprimstvu, a sve to prepoznaju brojni agenti, kao i sama publika pa možemo zaključiti kako se Hrvatska nalazi među omiljenim europskim destinacijama Amerikanaca“, istaknula je Leila Krešić Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, pritom istaknuvši kako ove godine ured u New Yorku obilježava i jubilarnu 25. godišnjicu djelovanja.

Da je doista riječ o odličnom mjestu za promociju hrvatskog turizma potvrđuje i preko 1.500 akreditiranih agenata, 400 predstavnika medija te 30 posto više prodanih ulaznica u odnosu na prethodnu godinu. U sklopu izložbenog paviljona kojeg je drugu godinu zaredom osigurala Hrvatska turistička zajednica tijekom dva dana sajma intenzivno se odvijaju prezentacije regija i tvrtki iz privatnog sektora te sastanci s američkim agentima.

„Prisustvo Hrvatske na ovako značajnim događanjima, kao i zastupljenost hrvatskih destinacija u ponudama američkih turoperatora i agencija od iznimne je važnosti za hrvatski turizam. Podsjećam da je za nas američko tržište najvažnije daleko tržište s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet te smo vrlo ponosni na sve dosad postignute rezultate. Lani smo po prvi puta premašili 700 tisuća dolazaka Amerikanaca, koji su pritom ostvarili preko 2 milijuna noćenja, a u ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnog trenda i rasta prometa“, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dodajmo kako je HTZ-u uručeno posebno priznanje za najbolji i najkreativniji pristup u predstavljanju turističkim agentima, čime je ovogodišnji nastup Hrvatske na sajmu još uspješniji. Posebno priznanje direktorici Leili Krešić Jurić, u prisustvu Veleposlanika RH u SAD-u Pjera Šimunovića, uručio je John V. Golicz, direktor sajma New York Travel & Adventure Show. Također, ove je godine za agente dodatno upriličeno i kušanje hrvatskih vina na koje se odazvalo preko 200 agenata, a tu su i posebne nagrade koje su osigurali hrvatski suizlagači. Sudjelovanje na sajmu u New Yorku dokaz je predanosti Hrvatske u širenju svoje prisutnosti na američkom turističkom tržištu te težnji ka poticanju međunarodne suradnje.

Dodajmo kako se na sajmu od destinacija, odnosno turističkih zajednica predstavljaju TZ Dubrovačko-neretvanske, TZ Splitsko-dalmatinske, TZ Šibensko-kninske, TZ Zadarske, TZ Ličko-senjske i TZ Primorsko-goranske županije, a tu su i turističke zajednice gradova Dubrovnik, Split, Šibenik i Zagreb, dok zajednički na sajmu nastupaju i turističke zajednice otoka Hvara. Uz njih se predstavljaju i NP Plitvička jezera te Baraćeve špilje koje nastupaju na dijelu posvećenom aktivnostima na otvorenom.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam