Menu

Media servis obilježava 21. rođendan: Iza nas su ozbiljne godine profesionalnog izvještavanja, veselimo se izazovima pred nama

ZAGREB - Media servis, najdugovječnija radijska informativna agencija u Hrvatskoj danas obilježava 21 godinu profesionalnog izvještavanja, rada i djelovanja. Specijalizirani smo za proizvodnju različitog informativnog sadržaja u audio i video formatu, s naglaskom na vijesti, priloge, emisije i intervjue, s političkim, gospodarskim, kulturnim, kreativnim i sportskim temama i gostima.
Media servis je prve vijesti emitirao 10. ožujka 2003. godine na 18 radijskih postaja, a danas se ponosimo s gotovo tri puta većim brojem članica, s tjednim dosegom od čak 2 milijuna slušatelja. Pred našom informativnom redakcijom, sa sjedištem u Zagrebu je puno izazova u nadolazećem razdoblju. Jedan od njih je i super izborna godina u Hrvatskoj i Europi, američki predsjednički izbori, ali i aktualni brojni ratni sukobi te velika svjetska sportska događanja. Urednica informativnog programa Andrea Marić:

„Bit će puno posla za nas novinare u informativnom programu, jako puno intervjua, izjava, sučeljavanja, svađa na različitom političkom spektru. Ono što je za naše slušatelje, pa i naše članice najvažnije, da dobiju točnu i provjerenu informaciju i da u šumi lažnih vijesti opravdamo dugogodišnja istraživanja o radiju - da mu ljudi najviše vjeruju. Mi ćemo se potruditi da tako i ostane“.

Posebno smo ponosni na brojne studente, koji su izabrali praksu na Media servisu. Jedan od njih je i Sven Tubak, mlađi član redakcije Media servisa, koji se zahvaljujući trudu i motivaciji vrlo brzo profilirao u urednika.

„Raditi na radiju nije samo posao, nego i poziv, koji se živi od 0 do 24. Preporučio bih kolegama koji studiraju novinarstvo da svakako odrade praksu, gdje god im se pruži prilika. Odmah će vidjeti je li to posao za njih ili nije. Kod mene je to bila ljubav na prvi pogled“.

Ono što je za informativnu redakciju super izborna godina, to je za sportsku redakciju u 2024. godini Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj i Olimpijske igre u Parizu. Iz grada svijetla, mode i ljubavi će za Media servis izvještavati Damir Tabaković, bard sportskog novinarstva u Hrvatskoj.

„Pripreme za Igre traju cijeli život, a za ove su krenule još prošle godine, velika je to čast, ali i odgovornost. Organizacija nas novinara, koji smo tamo, mora biti besprijekorna, nemamo mjesta za pogrešku. Veselim se još jednom velikom sportskom natjecanju, velikim igrama, ali i brojnim uspjesima naših sportaša“.

Svim slušateljima, članicama, zaposlenicima, urednicima, novinarima i tehničarima, uredništvo Media servisa želi sretan 21 rođendan s porukom: „Slušamo se i dalje“!

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam