Menu

Davor Cipek za MS: Na Europskom prvenstvu u karateu neće biti lako, ali vjerujem u hrvatska odličja

ZADAR - Zadarska dvorana Višnjik spremna je za održavanje 59. seniorskog prvenstva Europe u karateu i parakarateu koje počinje 8. svibnja, a završit će 12. svibnja. Očekuje se nastup više od 500 karatista sa Starog kontinenta, a sportaši dolaze iz više od 40 zemalja.

Karate spektakl je zajamčen, a po riječima predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka Europsko bi se prvenstvo u Zadru moglo održati već i ovoga vikenda, jer sve je spremno. Ipak, trebat će još malo pričekati jer europska karate krema u dvoranu Krešimira Ćosića stiže 8. svibnja. Čelnici saveza stići će dva dana ranije jer 6. svibnja održat će se Kongres Europske karate federacije.

"To je ono što dodatno gradi imidž hrvatskog karate sporta i Hrvatskog karate saveza općenito. Mislim da će to biti prava promocija Zadra, naše organizacije, ali i karatea", rekao je u uvodu Media servisu Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza. Na posljednjem Svjetskom karate prvenstvu koje se lani održalo u Budimpešti svjetlo hrvatskog karate sporta osvjetlale su djevojke koje su u sastavu Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš osvojile broncu.

"Neće biti lako, ali zaista, s obzirom na ovu kvalitetu, zbog svega što smo napravili od posljednjeg nastupa u Budimpešti, kako smo pratili reprezentaciju...Zaista vjerujem i nadam se da će ženska ekipa potvrditi nastup i rezultat, da će i muškarci stići do željenog rezultata i da će biti pojedinačnih rezultata i u regularnom dijelu naše reprezentacije, ali i reprezentacije u parakarateu", dodao je Cipek.

A baš posljednje dvije, tri godine hrvatski predstavnici u parakarateu bilježe fantastične uspjehe. Tako je lani broncu u Budimpešti osvojila Daniela Topić. Savez bi naravno razveselila i medalja u disciplini kata u Zadru, a puni su vjere u mušku karate reprezentaciju. Oni su, podsjetimo prije tri godine ekipno bili na tronu Europe, a godinu kasnije na Europskom prvenstvu u Španjolskoj bili su treći. Lani su na Svjetskom prvenstvu ostali bez medalja.

"Definitivno je jedna velika želja Saveza i muške momčadi da stignu do odličja i da i oni ostvare plasman za Svjetsko ekipno prvenstvo u Španjolskoj. Momčad je sjajna i složna. Izbornički stožer je u mušku momčad predložio ono najbolje što Hrvatska trenutno ima", zaključio je Davor Cipek.

I muška i ženska karate reprezentacija su prije samog Europskog prvenstva otišli na sedmodnevne pripreme u Kairo, a tamo će se pripremati s dvije vrlo jake karate nacije Egiptom i Turskom.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam