Menu

Petra Nosso za MS uoči Pariza: Medalje će se slaviti pred 130 tisuća ljudi

ZAGREB - Olimpijske igre u Parizu počinju za 38 dana, a sve zemlje koje dolaze proslaviti praznik sporta u Pariz užurbano se pripremaju. O pripremama Hrvatskog olimpijskog odbora za najveći sportski događaj ove godine u Intervjuu Media servisa govorila je zamjenica šefa Misije, Petra Nosso.

Sportska modna industrija je jedan od najvećih biznisa na svijetu, a ako će biti opremljeni hrvatski olimpijci za otvaranje Igara, odnosno najveću modnu reviju na svijetu, Petra Nosso otkrila je Media servisu.

"Tri su puta Olimpijske igre bile u Parizu, zadnje 1924. i slavi se sto godina od tada i htjeli su se približiti nekakvom starom Parizu. U skladu s tim je i naša kolekcija za ovu godinu. Bit će malo više nježniji print u materijalu i neće biti tako jako izražene naše kockice kao što su to sada na dresovima naših nogometaša na trenutnom EURO-u", otkrila je Media servisu Petra Nosso.

Borilišta su, po riječima Petre Nosso, više-manje spremna.

"Bili smo u Marseillesu na regatnom polju i tamo se sada kreću s brendiranjem i sve će napraviti da to tamo funkcionira. U Parizu je predan ključ Olimpijskog sela prije par mjeseci i tamo su radovi završeni i preostalo je ušminkavanje jer smo stvarno blizu početka Igara", objasnila je Petra Nosso.

A kad smo kod Olimpijskog sela naša sugovornica kaže da će biti bit će moderno, ali ima i jedan problem. U Selu neće biti klima uređaja.

"Zabranili su klima uređaje i okrenuli su se novoj gradnji. Bit će 86 zgrada u kojim su napravili sistem hlađenja podova i garantiraju da će uvijek biti šest stupnjeva niže nego što će to biti vani. Ako će vani biti 30 i nešto stupnjeva onda će u sobama biti problem boraviti", naglasila je Petra Nosso.

Za putnike namjernike koji odluče biti u Parizu za vrijeme Igara, zamjenica šefa Misije HOO-a ima savjet kako se kretati po glavnom gradu Francuske.

"Iako će i u metrou biti najveća gužva ipak je to najbrže prijevozno sredstvo po Parizu. To smo iskusili prošle godine kad smo bili na seminaru šefova misija. Namjerno su nas smjestili u centar grada i svaki dan smo svi mi putovali 15 stanica metroa i vidjeli koliko je to praktično", rekla je Nosso.

Jedna od novina, ali i posebnosti u Parizu bit će "Champions park".

"Dan iza natjecanja kad sportaši osvoji medalju moći će u parku, u vrtovima Trocadera, slaviti svoju medalju pred 130 tisuća ljudi. Tu će biti obitelji ili prijatelji gdje će u posebnom prostoru družiti se malo privatnije i svi zajedno proslaviti taj veliki uspjeh", rekla za kraj Petra Nosso.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam