×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2044

Menu

U fokusu Media servisa: Zašto sve više djece ima problem s čitanjem?

ZAGREB - S jedne strane djeca danas imaju sve više mogućnosti, pohađaju škole stranih jezika, imaju temeljite pripreme za školu... Istovremeno, čak 20 posto djece iskazuje poteškoće u učenju upravo zbog prisutnosti poremećaja pažnje, a problemi su slojeviti.

"Gledam djecu od prvog do osmog razreda koja imaju već neke dijagnoze, pritom ne mislim na ove popularne nove dijagnoze poput poremećaja ponašanja i pažnje, nego probleme sa smoozljeđivanjem, jer u nečemu nisu dovoljno dobri, jer nešto ne mogu pratiti, jer su doživjeli sram zbog npr. čitanja..."

Ispričala je to za Media sevis Adrijana Škandro, koja je nakon petnaestogodišnjeg rada u medijima, napravila je preokret u karijeri i otvorila Školu lijepog čitanja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo je školu kao jedinstven program na cijelom europskom području.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje:

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam