Menu

Školskim djelatnicima bez covid potvrde slijede prva upozorenja?

ZAGREB - Školskim djelatnicima koji tijekom prvog tjedna uvođenja covid potvrda u sustav obrazovanja nisu poštovali nove mjere slijedi upozorenje. Naime, ravnatelji će u ponedjeljak dostaviti prva upozorenja onim djelatnicima koji nisu poštovali uvedene sigurnosne mjere, doznaje HRT.

Ipak, izgleda da se broj djelatnika koji bi mogli dobiti upozorenja mjeri u promilima. Evo što su za Media servis rekli Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja i predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić:

"Mi smo najveći sindikat u Republici Hrvatskoj. Imamo više od 22 tisuće članova i nama se javilo pedesetak članova", kaže Tuškan. "Mogu vam reći da je to pedesetak naših članica i članova iz 19 županijskih vijeća odakle smo dobili poruke. Radi se o organizaciji koja ima više od devet tisuća članova", odgovara Stipić.

Opomene to jest otkaze u krajnjoj liniji Tuškan smatra prestrogom reakcijom.

"Moglo se ići i nekim drugačijim putem. Ovo se svakako smatra jednom od najtežih mjera koja se može poduzeti po tom pitanju. Vidjet ćemo naravno, kako će taj postupak dalje teči."

Stipić ističe zbunjujuću komunikaciju s resornim ministarstvom. S jedne strane, kaže, imamo opotimistične poruke ministra Fuchsa...

"...koje idu u pravcu da ipak tih nekakvih drastičnih rješenja neće biti. S druge strane, naša Uprava za školstvo iz našeg Ministarstva šalje dosta zloguke materijale na teren gdje se, pozivajući na Zakon o radu, ravnateljima vrlo jasno nalaže što je potrebno učiniti u kojem trenutku."

Još se ne zna hoće li se uvesti prijedlog ministra Fuchsa prema kojem bi djelatnici koji su se cijepili prvom dozom mogli nesmetano doći na svoje radno mjesto. U Sindikatu hrvatskih učitelja bi pozdravili takvu odluku. Međutim...

"Već je ministar prije na naš prijedlog kojim smo tražili da se oni koji to žele se uvrste na prioritetnu listu za cijepljenje rekao da će dati prijedlog Zavodu za javno zdravstvo pa se to nije dogodilo. Tako da je pitanje hoće li se to dogoditi."

I u Sindikatu Preporod bi bili zadovoljni takvom odlukom. No, Stipić napominje kako je važnije je što će po tom pitanju reći epidemiolozi, a ne ministar.

"Oni su ti čija će biti zadnja i oni su tu glavni, a onda Stožer to hoće ili neće implementirati u nekakvu redefiniciju svojih dosadašnjih odluka."

Novi tjedan očito donosi nove izazove kako u školstvu tako i šire.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam