Menu

Mektić i Pavić za MS o izgubljenom finalu Wimbledona

ZAGREB - Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli ponoviti lanjski uspjeh kada su postali pobjednici turnira parova u Wimbledonu. Stigli su olimpijski pobjednici iz Tokija do finala, no u njemu je Splićanin Pavić igrao s frakturom kosti desne ruke pa su naslov osvojili Australci.

Nekoliko dana nakon čudesnog turnira jedan od najboljih teniskih parova svijeta podijelio je svoje dojmove s Media servisom.

"Ne znam jesam li ikada igrao pod većim bolovima, ali nikada nisam igrao s većim hendikepom u životu. Teško je bilo igrati, a nisam želio predati meč jer se radilo o finalu Wimbledona. Bilo je na trenutke vrlo frustrirajuće", rekao je Mate Pavić.

Istina je da je Splićanin ljevak, ali jako mu je smetala ozljeda desne ruke prilikom servisa kada je desnom rukom u zrak morao bacati lopticu, ali i kod bekenda jer igra ga s dvije ruke. Na Pavićeve riječi nadovezao se njegov teniski partner Nikola Mektić.

"Išlo je dobro, ali ja sam ipak imao obje ruke, a on samo jednu. Kako se samo dobro prilagodio, to je fascinantno. Skidam mu kapu", rekao je Nikola Mektić.

Iako se u jednom trenutku petog seta činilo da bi zlatni olimpijci iz Tokija mogli ponoviti lanjski uspjeh u Wimbledonu, ipak nisu izdržali pa su naslov osvojili Australci Ebden i Purcell. Šteta, jer kakva bi to priča bila da su hrvatski tenisači osvojili turnir na svetoj engleskoj travi točno na isti dan, 21 godinu kasnije od velikog trijumfa Gorana Ivaniševića.

"Nažalost, za dvadeset godina tamo piše tvoje ime, ali nigdje ne piše da si imao slomljenu ruku. To je problem. Bilo bi lijepo da smo to nekako uspjeli do kraja izgurati, ali nismo", rekao je Mektić.

Sada je najvažnije da se što prije sanira Pavićeva ruka. Ali i Mektićeva usnica koju je reketom ranije u turniru dobro raskrvario upravo partner Pavić. Pa je nastao selfie koji je oduševio teniske zaljubljenike.

"Nisam imao ogledalo i nisam išao na toalet pa su mi tamo doktori pomagali da zaustavim krvarenje. Uzeo sam mobitel da sam sebe vidim u kameri. Pogledao je i Mate pa je spontano došlo da "opalimo" i zajedničku sliku", priznao je Nikola Mektić.

Mate Pavić otkrio je Media servisu koliko će trajati njegov oporavak.

"Oko četiri do šest tjedana tako da US Open nije upitan. Vidjet ćemo što će biti s turnirima prije toga, ali US Open bi trebao biti u redu", tvrdi Mate Pavić.

Turnir u Americi počinje 29.kolovoza.

"Nadam se da nećemo izgubiti puno turnira. Dva su Mastersa u Americi prije US Opena i nadam se da ćemo barem za jedan od njih biti spremni", kazao je Mate Pavić.

"Imam osjećaj da gradimo nešto što bi moglo trajati godinama i stvarno bi se jednoga dana moglo pričati o nama", dodao je za kraj Nikola Mektić.

Do poraza u finalu Wimbledona imali su 23 pobjede zaredom na travi. Zagrebačko - splitska kombinacija juri dalje prema novim uspjesima. Dosad su zajedno osvojili 13 turnira, a surađuju tek od lani.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam