Menu

Škrobot za MS o Adventu u Samoboru: Prava mala čarolija

ZAGREB - Počinje Advent diljem Hrvatske pa tako i u Samoboru. Kakav je program pripremljen, koliko je truda uloženo i hoće li Samobor nastaviti tradiciju dočeka Nove godine bez vatrometa otkrila je u Intervjuu Media servisa gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.
Veselimo se otvorenju Adventa u Samoboru koji počinje tradicionalno paljenjem prve adventske svjećice u subotu u 17 sati na glavnom gradskom trgu, naglasila je na početku intervju gradonačelnica Petra Škrobot. Otvorenje klizališta je u 18 sati, kaže gradonačelnica te navodi što još od programa čeka posjetitelje.

"Ono što bih voljela istaknuti kao dodatnu lokaciju koju pokrećemo je Minglanje u klancu. To je mala Stražnjička ulica u Samoboru, tamo ćemo imati u nekoliko termina bogatu gastronomsku ponudi, DJ, bogato je ukrašena ta ulica."

Škrobot ističe da kako bi se posjetitelji lakše snašli i znali na kojim sve lokacijama grada se održava adventski program, na stranicama grada bit će dostupan plan grada sa svim tim lokacijama. A što se tiče programa za najmlađe, gradonačelnica navodi da su kućicu Djeda mraza prebacili na gradski trg i tamo će djeca moći napisati želje.

"Uz to će biti velik broj radionica za naše najmlađe, izrada božićnih ukrasa, nakita, eko vlakić. Na stranicama Grada i Turističke zajednice postoji informacija u kojim trenucima će vlakić voziti."

Grad Samobor svake godine privlači sve više posjetitelja na svoje izdanje Adventa. Po čemu je advent u Samoboru posebniji u odnosu na ostale gradove, objašnjava gradonačelnica.

"Ono što mogu reći, što smo čuli od dosadašnjih posjetitelja da ima dušu, simpatičan, prava mala čarolija. Mi ne idemo na megalomanske projekte kao što možda drugi gradovi idu, ali ovo je simpatično s dušom, ima sve od klizališta do velikih sadržaja i to ga čini posebnim."

Praksa sve više gradova je da ukidaju vatromet za doček Nove godine. Samobor ni prošle godine nije imao vatromet, a neće ni ove, rekla je Škrobot.

"Imat ćemo puštanje lampiona na ponoćnom dočeku, a na podnevnom dočeku imamo konfete i šarenilo."

Za kraj, gradonačelnica Samobor je uputila čestitku svojim sugrađanima za Božić i Novu godinu.

"Želim svima da uživaju u nadolazećem periodu, da budu ljudi jedni prema drugima, da uživaju u krugu svojih najmilijih, pokušaju posvetiti što više vremena svojim najbližima jer to je najbitnije nakon svega. Želim svima sve najbolje, ono što je ključno zdravlje prije svega, a ostalo će doći."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam