Menu

Olimpijac Jakov Gojun za MS: Brzo sam donio odluku

ZAGREB - Hrvatska reprezentacija izborila je olimpijski rukometni turnir u Parizu. Nakon neuspješnog EURO-a naši su rukometaši kroz kvalivifikacije u Hannoveru izborili OI. Tome dodajmo da je i rukometni klub Zagreb izborio osminu finala Lige prvaka, a o svemu tome u Intervjuu Media servisa govorio je 38-godišnji Jakov Gojun, povratnik u reprezentciju i igrač Zagreba.
Od televizijskog komentatora-analitičara pa do povratka u najdraži dres je priča za dobar dokumentarac. O kvalifikacijama Gojun za Media servis kaže.

"Nije mi puno trebalo. Bilo je malo šokantno, jer svi znamo da je lijepo nositi dres klubova, ali reprezentacija je za mene nešto posebno. Malo sam porazgovarao s djecom i suprugom i brzo sam donio odluku. I njima je bilo super da tata još jednom obuće hrvatski dres i sad kad je prošao kvalifikacijski turnir možemo reći da smo zadovoljni i presretni što smo to odradili", rekao je za Media servis Jakov Gojun.

​Nakon neuspješnog EURO-a Goran Perkovac bio je bivši, a novo ime na izborničkoj klupi je Dagur Sigurdsson, koji je se već Japanom plasirao na Igre. Nakon samo dva treninga i povratkom Jakova Gojuna reprezentacija je pomela tri protivnika: Austriju, Njemačku i Alžir te izborila Pariz. Kako je to moguće u kratkom roku takva dva lica, Gojun kaže:

"Dagur voli adrenalin. Njegova odluka da ostavlja Japan s kojim je već izborio Igre i dolazi u Hrvatsku i zna kako smo mi Hrvati temperamentni i da želimo samo dobre rezultate. Mi igrači to osjetimo. Kad vidiš trenera da je unutra 300 posto i kad pjeva našu himnu s rukom na srcu ja sam se naježio. To je lijepo i poštovanje", objasnio je Jakov Gojun.Osim vize za Pariz reprezentacija dobila je i dva briljantna vratara koji su, ako će biti zdravi, garancija da će protivnički napadači imati velikih problema. Ako budu u formi Dominik Kuzmanović i Matej Mandić svjetla su budućnost našeg rukometa.

"Njih se mora odgajati, pričati s njima, savjetovati i ulagati u njih. Kad imaš dva mlada golmana koje traži pola Europe znači da su stvarno ozbiljni", poručio je Gojun.

Ako bude pozvan ponovno u reprezentaciju Jakov Gojunu će ovo biti treće Olimpijske igre. Podsjetimo da je davne 2012. u Londonu bio brončani i nema boljeg mjesta za oproštaj. Jednako je tako i s Nikolom Karabatićem koji će u Parizu odigrati posljednje minute u karijeri.

"To je nešto što svaki sportaš samo može sanjati i to bez obzira na to što sam to doživio, a motiva imam. Pun sam snage i sigurno ovo ne bi prihvatio da sam razmišljao da neću ići na Igre. odlazi sportaš koji je 'par excellence' i on je to zaslužio", rekao je Gojun.

I rukometni klub Zagreb imao je turbulentnu sezonu. Na klupi je počeo Slavko Goluža, pa je smijenjen a nastavio je njegov pomoćnik Andrija Nikolić. Doveden je Nenad Šoštarić koji ima zdravstvenih problema i Nikolić je ostao i odveo klub do osmine finala Lige prvaka gdje u srijedu u prvom ogledu gostuje u Areni Zagreb Marseille, treća momčad francuskog prvenstva.

"Vjerujem da će Arena u srijedu biti puna kao i protiv PSG-a. To smo sanjali, željeli i povratak nas staraca u Zagreb bio je s ciljem da vratimo rukomet tamo gdje mu je mjesto. Mi senatori smo to popratili i ispalo je super. jako mi je drago kad vidim da nas mediji prate i da je Arena puna. Podsjetilo me to sve na neke stare dane", zaključio je Jakov Gojun.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam