Menu

Štimac za MS: Nogomet je ponekad okrutan, ali uvjeren sam da će Vatreni biti još jači

ZAGREB - Bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac bio je jako tužan nakon remija Hrvatske s Italijom koji je u konačnici značio da se Vatreni opraštaju od Eura.

Kada je Mattia Zaccagni u zadnjem napadu Italije zabio za konačnih 1:1 hrvatski su se reprezentativci uhvatili za glavu, brojni briznuli u plač, a svijet su najviše obišle suze legendarnog kapetana i istinske nogometne klase Luke Modrića.

Pogođen je ovim remijem bio i Igor Štimac, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik koji je s Media servisom podijelio dojmove sada kada je Hrvatska i definitivno ispala s Europskog prvenstva.

"Evidentno je da je sudac enormno griješio i uvijek u korist našeg protivnika Italije i da je imao veliku ulogu u tom krajnjem neuspjehu Hrvatske na ovom Euru", započeo je Igor Štimac i dodao kako je najveći problem suđenja nizozemskog djelitelja pravde Dannyja Makkelia neujednačen kriterij.

"To je najgore što jedan sudac sebi može dozvoliti početi utakmicu s jednim kriterijem i onda ga stalno mijenjati, odnosno primjenjivati ga na jedan način prema jednoj momčadi a drugačije prema drugoj. Evidentno je da je on bio uzrok i veliki problem za naše momke i za našu reprezentaciju", nastavio je Štimac koji smatra da je Hrvatska igrala dobro protiv aktualnih europskih prvaka.

"Moramo im skinuti kapu. Protiv jake, poletne i brze Italije nije bilo lako i još k tome s imperativom pobjede. Naravno, doći u sam završetak i na taj način "poginuti" teško je. Nije lako", objasnio nam je Štimac pa se prisjetio rečenice sjajnog hrvatskog kapetana Luke Modrića.

"Luka Modrić je najbolje rekao. Nogomet je okrutan ponekad, ali treba ga i takvog voljeti".

No bivši hrvatski izbornik, koji odnedavno više nije ni izbornik reprezentacije Indije uvjeren je da će se Vatreni uskoro opet podići. Poručuje im da glave dignu gore.

"Hrvatska će se dignuti nakon ovog neuspjeha, kako je rekao naš Zlatko. Bit ćemo još jači. Doći će neki novi momci i vratit ćemo se opet na staze uspjeha", zaključio je Igor Štimac za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam