Menu

Bandić za MS: U 2019. idemo u redizajn Zagrebačkog velesajma

ZAGREB - Ekskluzivno u Intervjuu tjedna Media servisa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kada će se zatvoriti rotor Remetinec te istaknuo najvažnije projekte u ovoj i 2019. godini.

Dio građana Zagreba smatra da se rotor Remetinec ne bi trebao zatvarati u vrijeme Adventa, kada će u gradu biti velike gužve. Gradonačelnik je na to rekao:

"Kucaju na otvorena vrata, ja mislim da ćemo to napraviti poslije Nove godine. Uvjeravam građane da će protočnost biti bolja kada zatvorimo rotor. Stiskat ćemo izvođače da završe prije." Mnogi se pitaju i zašto prije nego što se krenulo u rekonstrukciju rotora nije napravljen Jarunski most.

"Ne možemo to paralelno. Ovo će trajati godinu dana i povećat će se protočnost za 30 posto, a kada završimo Jarunski most, za 40 posto. Most ne utječe toliko na gužvu na rotoru", izjavio je gradonačelnik. Na pitanje koji su najvažniji projekti odrađeni u ovoj godini, Bandić je nabrojao:

"Po meni je najbitniji bio završetak Radničke ceste, ceste koja se sanjala od povijesti, otkad je grad Zagreba punog profila. Izabrali smo najboljeg izvođača za početak radova na žičari. Prije godinu dana rekonstruirali smo prugu Mihaljevac - Dolje, a sada smo raspisali natječaj za radove u visini od 298 milijuna kuna i izabrali najbolji hrvatski konzorcij i mislim da ćemo za dva-tri tjedna konačno dobiti izvođača radova koji će prije Nove godine početi s radovima na žičari", izjavio je zagrebački gradonačelnik. Uz žičaru u rotor, najavio je i koji se projekti spremaju za 2019. godinu.

"Pripremamo priču za tračničku vezu za Zračnu luku i redizajn Zagrebačkog velesajma. Na tragu smo potpisa pisma namjere sa stranom kompanijom. Investicija bi bila oko milijardu i pol eura", rekao je Bandić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam