Menu

Štromar za MS: ‘Možda napravimo predavanje o imovinskim karticama‘

ZAGREB - Gost Intervjua tjedna Media servisa bio je ministar graditeljstva Predrag Štromar. Osim pitanja o resoru, ministar se osvrnuo i na aktualnosti u zemlji. Sa Štromarom je razgovarala Andrea Barać:
Uljanik brodogradilište je u stečaju, gradonačelnik Pule Boris Miletić Vladu je nazvao grobarom hrvatske industrije.

"Oni koju su kopali jamu i pripremali lijes, sada vješaju zastave na pola koplja i optužuju nekog drugoga", rekao je Štromar.

U petak je ročište oko stečaja Uljanika d.d. Očekuje li istu odluku?

"Svi zakonski uzvjeti su takvi da i ta tvrtka mora ići u stečaj".

Misli da je svoju imovinsku karticu dobro ispunio, a na pitanje hoće li kolegama u Vladi održati edukaciju kako upisati kvadraturu kuće, nakon pogreške ministra Tolušića, odgovorio je:

"Zanimljivo pitanje, razmislit ćemo o tome pa možda napravimo jedno predavanje".

Treći put su mijenjali Zakon o subvencioniranju stambenih kredita. Koliko to uistinu pomaže građanima, budući da subvencije prati i veća cijena kvadrata stana.

"Da nema subvencioniranih stanova i POS-ova, naši mladi ljudi ne bi mogli riješiti svoje najbitnije pitanje - da kupe stan, kupe ili izgrade kuću i da imaju svoj dom".

I na kraju nekoliko brzopoteznih pitanja:

"Komemoracija u Bleiburgu: Da ili ne?" - "Klanjamo se žrtvama, a ne ideologijama", odgovorio je Štromar.

"Europski izbori: Predviđanje HNS osvaja mandat ili ne?"- "Marija Posavec će biti u Europskom parlamentu", rekao je Štromar.

"Predsjednik HNS-a: Ivan Vrdoljak ili Matija Posavec?" - "Obojica su mi prijatelji", kaže Štromar.

"U svjetlu afere SMS bojite li se da i Vas netko prisluškuje?" - "To ne bi bilo dobro za državu da se mene prisluškuje", izjavio je Štromar.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam