Menu

Dan Udruge invalida rada Zagreba

ZAGREB - Dvodnevnim on-line programom i pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga invalida rada Zagreba obilježit će 55. obljetnicu svoga osnutka.
U ponedjeljak će se održati on-line Tribina naziva "Mens sano" tijekom koje će se izlagači osvrnuti na iskustva i izazove koje su recentne pandemijske godine postavile pred sve nas kada je riječ o očuvanju mentalnog zdravlja.

Virtualno dogadjanje najavljeno je za ponedjeljak i utorak.

"Osobe s invaliditetom kroz svoj su se život susrele i naučile nositi s brojnim manjim ili većim krizama i drugim prijetnjama. Čovjek, vidite, često niti nije svjestan koliko se snage u njemu krije sve dok ga život ne stavi pred određenu kušnju. Stoga, danas, u vremenima pandemije, želimo na vlastitom primjeru pokazati važnost očuvanja mentalne snage i poručiti svima: Vi to možete!" - izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Prema statističkim podacima na dan 31.08.2021. godine, od ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (587.683), gotovo 18% (104.459) je invalida rada. Od svoga osnutka, davne 1966. godine, do današnjih dana, UIR Zagreba se prometnula u prepoznatljivog zaštitnika prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom i bitnog inicijatora brojnih pozitivnih društenih promjena u korist spomenute populacije.

Zahvaljujući predanosti svojim ciljevima, kao i svojim članovima, UIR Zagreba je, neovisno o težini trenutka u kojem se naše društvo nalazilo, nastavila rasti te danas predstavlja najveću udrugu takve vrste u Hrvatskoj.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam