Menu

Kalinić za MS: Gradska vlast je umrtvila Zagreb, aferom s tramvajima su si otvorili vrata Remetinca

ZAGREB - Metropola se već mjesecima suočava s brojnim problemima - trava zagorčava život Zagrepčanima, divlje svinje lutaju gradom, sve je više prijava o štakorima, kasne tramvaji - sve to zadaci su gradske vlasti, točnije gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Iza nas je sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je glavno pitanje bilo o porezu na dohodak koji će u metropoli zamijeniti prirez. Bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić za Media servis poručuje da "ekipa iz Možemo! nema nikakvog radnog iskustva":

"Ako Vlada donese odluku da se ukine prirez i da se tim promjenama digne plaća s obzirom da imamo nevjerojatnu inflaciju, onda se pojavljuje odmah kontra mjera kojom se to anulira. Oni to rade jer žele napuniti svoj proračun, a oni to nisu u stanju napraviti jer su oni svojom politikom umrtvili grad, grad je naprosto umrtvljen."

Kaže - trebat će godine da se stanje vrati u normalu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević ističe da je odgovor na srpanjsku oluju koja je poharala Zagreb bio dobar. Bivši pročelnik ne slaže se s time:

"Pa mislim gradonačelnik može pričati što hoće. Prođite ulicama pa ćete vidjeti koliko još stabala visi sa svih strana. Sklonjena su ona koja su zapriječavala promet, međutim pogledajte Mirogoj, Maksimir, Sljeme. Tu ništa nije napravljeno da se ta stvar sanira."

Problema ima i u ZET-u. Brojni tramvaji su pokvareni, nedostaje rezervnih dijelova. Zagreb od grada Augsburga kupuje nove-stare tramvaje, za koje je gradonačelnik tvrdio da su "de facto novi", iako su iz 1996. godine.

"Pa ja mislim da si je time ekipa na vlasti koja je u tome sudjelovala otvorila vrata istražnih postupaka, a s time i vrata Remetinca."

Cijeli razgovor možete poslušati ovdje:

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam