Menu

Predsjednik HKS-a Davor Cipek za MS: Sjajna je godina iza nas

ZAGREB - Hrvatska karate reprezentacija u posljednjem desetljeću jedna je od najboljih u Lijepoj našoj, a na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Veneciji za juniore, mlađe seniore i kadete osvojili su zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje. Gosti intervjua Media servisa bili su predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek i predsjednik Croati cupa s osam vrhunskih europskih boraca, Zdenko Protuđer.

O Veneciji i sjajnom nastupu naših reprezentativaca predsjednik Cipek kaže:

"Kako smo se pripremali mi tako i su i drugi iz 109 država. Hrvatska je završila na devetom mjestu i samo je 49 njih došlo do medalje s pet kontinenata. Ovo je nam je pokazatelj da smo na dobrom putu", pohvalio je reprezentaciju predsjednik Cipek.

Hrvatski katare savez odradio je sjajni posao s organizacijom Europskog karate prvenstva u svibnju ove godine. Ljestvica u Zadru je podignuta visoko za ostale buduće domaćine, a predsjednik Saveza se pohvalio.

​''Zahvalan sam Organizacijskom odboru na sjajnoj slici koja je iz Zadra otišla u Europu i svijet, jer to je pratila i Svjetska karate federacija kao jedno od kontinentalnih prvenstava. Bio je sjajan rezultat s četiri seniorska i dva odličja u parakarateu", objasnio je Cipek.

U Tokiju je ponajprije zbog domaćina Japana karate bio olimpijski sport, a nakon toga izgubio je taj status. Naravno da su lobiji odradili svoj posao, no i sama karate federacija mora riješiti svoje probleme. Naime, jedna od zamjerki je da borbe traju dugo zbog pregledavanja VAR-a i to je za TV programe zna biti vrlo nepraktično i neizvedivo u danu u kojem postoji još puno drugih sportova koje moraju pratiti.

"Svjetska karate federacija potpisala je ugovor firmom koja uvodi bolji i brži VAR. U zadnjem kolu Premier lige sad se u sekundama sve kontrolira i donosi odluka", najavio je predsjednik HKS-a.

Od 20. do 24. studenog našu žensku karate reprezentaciju očekuje Svjetsko ekipno prvenstvo u španjolskoj Pamploni. Predsjednik Cipek poručio je da će Hrvatska imati što pokazati na ovom turniru.

"Sve do sada je ispunjeno i preostaje nam kruna sezone u Pamploni iz koje očekujemo da nam naša ženska karate reprezentacija donese odličje. Time bi ova godina bila jedna od najsjajnijih u povijesti HKS-a", rekao je Cipek.

Croatia cup u subotu se održava trideseti jubilarni put i skoro svi koji su nastupili na njemu od hrvatskih predstavnika imali su sjajne karijere. Nažalost neće biti ozlijeđenog Anđela Kvesića, a što nas očekuje i tko sve dolazi u dvoranu u zagrebačkom Trnskom objasnio je Zdenko Protuđer.

"Imamo čast ugostiti tri naša reprezentativca, a to su Ivan Kvesić, Enes Garibović i Ivan Martinac. Nastupit će još Malović iz Crne Gore, Ukrajinac Rizvan Talibov, Kostadinos Mitrogionis iz Grčke i Maihael Martina Talijan. Enes Bostjančić otpao je zbog ozljede, a njegovo mjesto će potpuniti tijekom dana mađarskog, turskog ili srpskog predstavnika", rekao je Zdenko Protuđer.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam