×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1290

Menu

Donatorska večer Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“

ZAGREB - Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ u prigodi obilježavanja 112. obljetnice svoga djelovanja organizira donatorsku večer, koja će se održati u četvrtak, 16. studenog, u hotelu International u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
Ova donatorska večer predstavlja događaj, koji je izraz brige i posebne pozornosti prema Hrvatima iz Crne Gore i njihovom društvenom djelovanju- poručuju organizatori.

Prikupljaju se sredstva za za modernizaciju radijske postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori - Radio Dux Tivat, rekla je za MS Dragica Krpan, zamjenica Velikog meštra Družbe "Braća Hrvatskog Zmaja".

"To je postaja sa zastarjelom tehnikom, koja se ne čuje daleko i dobro. Mi smo odlučili sa društvom Odašiljači i veze koji su došli s tim prijedlogom da organiziramo dobrotvorni projekt, da prikupimo sredstva za nabavu studijske, prijenosne i odašiljačke opreme za modernizaciju radijske postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori - Radio Dux Tivat, koja emitira program na području Crne Gore. Nevladina udruga Hrvatska krovna zajednica - "Dux Croatorum" formirala je Radio Dux s misijom očuvanja nacionalnog identiteta hrvatskog naroda u Crnoj Gori.Cilj je i promocija hrvatske kulture, jezika i bogate povijesne baštine, dodaje Krpan.

"Cilj projekta je očuvanje nacionalnog identiteta Hrvata u Crnoj Gori, očuvanje hrvatske kulture, jezika i bogate povijesne baštine, po čemu se Hrvati ističu i razlikuju i u zajednici europskih naroda. Pozivam i sve druge državne institucije, urede i ustanove da se uključe u akciju" pozvala je Krpan.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam