Menu

Pupovac za MS potvrdio da razmišlja o odlasku iz vladajuće koalicije: 'Više je razloga'

ZAGREB - Novi problemi za vladajuću koaliciju. Milorad Pupovac u razgovoru za Media servis potvrdio je da više ne može braniti svoju poziciju i ostajanje u Vladi. Više je razloga, objasnio je Pupovac. U međuvremenu, vladajući smiruju situaciju i poručuju da je koalicija stabilna.

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac u razgovoru za Media servis potvrdio je da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije. Smatra da više ne može braniti svoju poziciju i ostajanje u Vladi. "Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje", poručio je Pupovac.

 

 

"To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati", rekao je Pupovac.

 

 

Pupovac je rekao da je stao na crtu koju ne može prijeći zbog govora mržnje koju potiču vladajući. Na njegove izjave odmah se osvrnuo ministar uprave Lovro Kuščević...

 

 

"Koalicija je stabilna, većina u Hrvatskom saboru je čvrsta i stabilna. Ja ne vjerujem da će jedan Krnje tu koaliciju poremetiti", smatra Kuščević. "Mislite na gospodina Pupovca?", pitali su novinari. "Ne, ne, mislim na Krnju u Kaštelima", odgovorio je Kuščević.

 

 

Moguće SDSS-ovo napuštanje koalicije komentirao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

 

"Ja nikada nisam komentirao niti jednog političkog lidera u Hrvatskoj, a najmanje Pupovca. Ali, ne bojte se za Pupovca, ne bu se on izgubil", rekao je Bandić.

 

 

A evo što kaže ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković:

 

 

"Ne znam za izjavu, tako da to ne mogu komentirati. Moja informacija je da su koalicijski odnosi u redu, a ako i postoje nekakve dvojbe, to se rješava razgovorom."

 

 

Ministar gospodarstva Darko Horvat uvjerava da je koalicijska većina stabilna.

 

 

"U ovom trenutku kontinuitet je sastanaka i koordinacija onih koji u Saboru podržavaju i daju većinsku potporu ovoj Vladi i tako će ostati do kraja mandata, budite bez brige", rekao je Horvat. "Ima li govora mržnje u Hrvatskoj?", pitali su novinari. "Ako ga ima i ako su to izolirani primjeri, ja sam siguran da postoje institucije i da će na taj govor odgovoriti ili moraju odgovoriti", odgovorio je Horvat.

 

 

​Oko ove svoje odluke Pupovac s premijerom Plenkovićem još nije razgovarao, rekao je na kraju razgovora.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam