Menu

Počelo odbrojavanje do Dana najbolje domaće glazbe i dodjele prestižne nagrade

ZAGREB - Užurbano je posljednjih dana na narodnom. U tijeku su pripreme za 5. Dan najbolje domaće glazbe kada će proglasiti pjesmu 2020. godine prema ocjeni publike. O tradicionalnoj dodjeli prestižne nagrade Bilo naroda i ovogodišnjem posebnom izdanju više nam je ispričao direktor narodnog Katijan Knok.
U redakciji najslušanijeg radija u zemlji radi se punom parom. Kontaktiraju se izvođači najbolje rangiranih pjesama, prikupljaju njihove reakcije na nominacije za najvrjedniju glazbenu nagradu, onu publike, prebrojavaju glasovi slušatelja, a istodobno teku organizacijske pripreme kako bi u srijedu, 27. siječnja slušateljima i gledateljima narodni TV-a osigurali predivnu glazbenu večer.

Dan najbolje domaće glazbe u ovih pet godina izrastao je u najvažniju večer hrvatske glazbene scene kada najboljima dodjeljujemo nagrade s posebnom težinom, one publike’, ističke Knok.

Ove godine zbog epidemioloških mjera bit će u nešto drugačijem izdanju, ali siguran sam da će naša publika uz radio i male ekrane biti zadovoljna’, govori nam Knok iza kojega su brojni uspješni, veliki glazbeni projekti. Dan najbolje domaće glazbe vrhunac je jednogodišnjeg procesa traženja najbolje pjesme prema izboru slušatelja, a kojih je ukupno oko milijun tjedno.

‘Kao što je poznato, na narodnom se svaki mjesec radi istraživanje glazbenih preferencija slušatelja. Na temelju analiza koje su rađene tijekom cijele godine, početkom siječnja predstavljamo 30 pjesama koje je publika najviše željela slušati i opet slušateljima prepustimo da glasanjem na našim digitalnim platformama odluče i sastave listu TOP 10 pjesama. Pobjednika ili pobjednicu proglašavamo na Danu najbolje domaće glazbe, zadnje srijede u siječnju.’

Tada nastupaju svi izvođači koji su izborili ulazak u veliko finale, njih 10. Na pozornici se izmjenjuju najveća imena hrvatske estrade, mlade nade, svi oni koji su u protekloj godini pjesmom osvojili srca publike. Zašto se te večeri najslušaniji radio u zemlji sluša još i više, a gledatelji budu prikovani uz male ekrane prateći događaj na narodni TV-u, doznajte u kratkim podsjetnicima na protekla dva spektakularna Dana najbolje domaće glazbe.

​Lani su prvi put proglašene dvije pjesme godine, jer su pjesme Voli me (Petar Grašo) i Sve dok sanjaš (Franka) imale jednak postotak najboljih ocjena. Graši je to druga statua Bilo naroda, a s dvije se može pohvaliti i Nina Badrić. Ostaje vidjeti tko će im se pridružiti u ovom ekskluzivnom klubu ili će, možda, u njemu ostati tek njih troje kao izvođači pjesama godine.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam