Menu

Turić o softveru koji omogućuje da slušanje bude čisti užitak

SPLIT - U radijskoj industriji, na listi prioriteta je i postizanje ‘onog zvuka’ koji jamči čisti užitak slušanja. On se postiže ispunjavanjem niza uvjeta, a dobar audio control software jedan je od njih.
‘Vrlo smo rigorozni po pitanju zvuka jer svaki nagli prijelaz, šum ili buka narušavaju kvalitetu zvuka koji želimo isporučiti. Audio control software važan je prije svega kod tih prijelaza s pjesme na pjesmu, s podloge na podlogu, između jingleova’, objašnjava Hrvoje Turić, direktor Radio Dalmacije i kreativni konzultant AMM Global Instituta.

Radijski stručnjaci na tržištu mogu birati između nekoliko rješenja, a Turić nam je sažeo svoje iskustvo s Motionmixes softverom koji koriste na Radio Dalmaciji.

‘Vrlo sam zadovoljan njegovim performansama. Jednostavno rečeno, on može ‘čekati’ pravi trenutak da pokrene sljedeći kliknuti file kako bi se postigla harmonija zvuka koji kontinuirano teče, bez oštrih prijelaza. Ovo posebno dolazi do izražaja u dijelovima programa s puno produkcijskih elemenata, kao što su nagradne igre.’

Napominje i da je vrlo user-friendly.

‘Naši DJ-evi su zadovoljni jer im olakšava posao. Mogu brzo djelovati i više se koncentrirati na content. Vrijeme tranzicije s jednog elementa na drugi je programiran u svakom pojedinačnom slučaju, a vizualni dodaci upozoravaju ih na trajanje elemenata’, kaže Turić i zaključuje kako je riječ o brendu koji se može pohvaliti jako dobrim omjerom cijene i kvalitete.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam