Menu

Blago porasla prosječna neto plaća

ZAGREB -  Prema podacima Državnog zavoda za statistiku prosječna mjesečna neto plaća isplaćena zaposlenima u pravnim osobama u Hrvatskoj za mjesec lipanj iznosila je 7.175 kuna. To je nominalno porast za 5.9 posto, a realno za 3.8 posto više nego u lipnju prošle godine. U usporedbi sa svibnjem, neto plaća za lipanj bila je i nominalno i realno viša za jedan posto.
Najviša prosječna neto plaća u iznosu od 15.823 kune, isplaćena je u naftnoj industriji, a najniža 4.409 kuna, u proizvodnji odjeće.

Prema podacima DZS-a i prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za lipanj je porasla. Dosegnula je 9.671 kunu, što je nominalno rast za 4.6 posto, a realno za 2.5 posto više u odnosu na lipanj 2020. U usporedbi sa svibnjem,  bruto plaća je bila nominalno i realno viša za 1.2 posto.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam