Menu

Nakon dvije godine pauze održava se KOMferencija

ZAGREB - Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa vratila se godišnja konferencija o komunikacijama koju organizira Hrvatska udruga za odnose s javnošću pod nazivom KOMferencija. Riječ je o dvodnevnom događaju koji se održava danas i sutra u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu. Program je bogat predavanjima, panelima, radionicama, a ovogodišnja glavna tema je - krizno komuniciranje.
Brojni stručnjaci iz svijeta PR-a, ali i onih izvan svijeta odnosa s javnošću sudjeluju na dvodnevnoj KOMferenciji u organizaciji HUOJ-a. Prvog dana bilo je govora o ratu narativa, ženama u politici, sportu u pandemiji, o tome jesmo li kao društvo napredovali. Predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću Mario Aunedi Medek nam je otkrio koja je glavna tema ovogodišnje KOMferencije.

''Tema je naravno kriza, odnosno krizna komuniciranje, s obzirom na sve kroz što smo kao društvo i pojedinci prošli u ove dvije godine - od pandemije, dva potresa, posljedice započetog rata u Ukrajini pa smo imali situaciju s dronom, ekonomska kriza, recesija. Nekako je to krizno komuniciranje tema po kojoj smo mi PR-ovci najprepoznatljiviji''.

Drugi dan KOMferencije je dosta političan, kaže nam Medek.

''Imamo guvernera Borisa Vujčića i Tomislava Radoša iz HGK, gospodina Šonju gdje ćemo razgovarati o tome šta znači za hrvatsko gospodarstvo i za pojedinca uvođenje eura, koliko to košta, koje nam to prednosti otvara i koje krize to može otvoriti. Tu je jedan zanimljiv politički panel koji se tiče novih gradonačelnika gospodina Radića iz Osijeka, Filipovića iz Rijeke i Zoričića iz Pule. Mislim da ćemo tu razgovarati o tome kako se gradonačelnici snalaze u novoj funkciji, na koji način komuniciraju i koliko je to lakše ili teže i drugačije u odnosu na kampanju''.

Na KOMferencijski stolac sjest će i glasnogovornik Vlade Marko Milić koji će govoriti o radu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Drugi dan KOMferencije otvara panelom 'Najteži komunikacijski posao u zemlji' - Glasnogovornik Vlade - ultimativni spin doktor, vatrogasac, ili strateški savjetnik? Medek je iznio svoje mišljenje radi li se doista o najtežem poslu u Hrvatskoj.

'

'Vjerojatno je jedan od najtežih, ja bih se usudi reći možda i najteži. Velika je Vlada, puno je ministarstava i zapravo se veselimo tom panelu. Već dugo glasnogovornik Vlade nije bio gost na godišnjoj konferenciji tako da se nadam da će i publika i kolegice i kolege imati što za pitati o tehnikama i alatima, ali i o tome koliko se hrvatska Vlada koristi odnosima s javnošću na strateški način, a koliko samo taktički''.

Dio sutrašnje KOMferencije posvećen je i digitalnim komunikacijskim platformama u državnom i javnom sektoru, a moderator tog panela Luka Balvan nam je otkrio koje teme će biti u fokusu:

''Portal e-Građani je redizajniran, proveden je prvi digitalni popis stanovništva u Republici Hrvatskoj, Hrvatska turistička zajednica predstavila je redizajnirani jedinstveni sustav u svijetu e-Visitor, uvedene su digitalne EU COVID potvrde, a uvođenjem nove generacije digitalne osobne iskaznice Hrvatska postaje najnaprednija država u Europi u digitalizaciji, multifunkcionalnosti osobnih identifikacijskih dokumenata''.

​Ove godine na KOMferenciji će biti dodijeljene i Grand PRix2022 nagrade, od kojih treba izdvojiti i tri posebne kategorije: Grand Prix za razvoj struke koji se dodjeljuje stručnjaku za odnose s javnošću, Komunikator godine i Antikomunikacija godine.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam