Menu

Sve je spremno za proslavu pobjede Vatrenih, a Splićane ovog vikenda očekuje teška odluka

ZAGREB - Vikend na splitskom Adventu, kao i u ostatku zemlje, počinje u znaku povijesnog četvrtfinala u Kataru. Utakmica Hrvatske i Brazila pratiti će se na gotovo svim adventskim lokacijama, nakon čega slijedi, svi se nadamo, slavlje do kasno u noć.
Na Prokurativama će sa Splićanima, ako bude sreće, plasman u polufinale Svjetskog prvenstva proslaviti Alen Vitasović, na Šperunu DJ Tomek, u Perivoju DJ Roby, Baraci Mellow 3 & Helena Gudelj, Fagmiliji Vatrogasci, a živo će, posebno ako Hrvatska pobijedi, biti i na Mertojaku. Na Starom placu je za party nakon utakmice zadužen DJ Ivan Škvorc. Oči će i u subotu biti uprte u nebo. Na Starom Placu očekuje se Tribute to VOI'SA, na Šperunu MAGIC WISH, na Prokurativama Siniša Vuco, u Baraci DJ Duple, a u Famigliji Festive DJ Evening. U nedjelju se, u sklopu Gastroadventa, pali treća adventska svijeća, na Gripama se održava spektakl za djecu Jacquesa Houdeka “Kad si sretan- Najljepše dječje pjesme”, a sve će kulminirati, ako vrijeme dopusti, nastupom Urbana & 4 na Starom placu i koncertom iznenađenja na Prokurativama gdje, po drugi put u Splitu ove godine, nastupa S.A.R.S.

Tim povodom, razgovarali s vokalom i frontmenom S.A.R.S.-a, Žarkom Žarom Kovačevićem.

Vraćate se ovog Adventa u Split, riječ je o iznenađenju za publiku, koncert nije bio ranije najavljen. Je li vam drago vratiti se pod Marjan?

"Iznenađenje je i za nas, jer je poziv stigao nedavno. Drago nam je da ćemo imati priliku družiti se sa splitskom publikom i zanimljivo je kako ćemo, po prvi put, imati dva nastupa u Splitu u jednoj godini. Ovog ljeta smo imali sjajan koncert, isto očekujemo i na Adventu!"

Izjavili ste jednom kako je poruka vašeg benda „Mir i ljubav“, što je primjereno za ovo adventsko vrijeme. Radi se o poruci koja se sve rjeđe može čuti, možete li „prodrijeti do publike“ s njom?

"Naravno! Gdje god smo nastupali, publika razumije poruku i to je naš najveći uspjeh! Trudimo se kroz glazbu spajati ljude, jer ima previše stvari koje nas razdvajaju."

Dugi niz godina ste zajedno kao bend, a to je možda i teže od skladanja hitova. Čemu dugujete koheziju?

"Toleranciji. Od samog početka smo stvari postavili tako da unutar benda ima minimalno čimbenika koji bi doveli do nesloge. Nakon tko zna koliko kilometara koje smo proputovali zajedno, naučili smo kako biti smireni i ne dizati tenziju kada je atmosfera napeta."

Je li istina da je S.A.R.S. akronim za „Sveže amputirana ruka Satrianija“?

"Istina!"

"Lutka", "Buđav lebac", "Perspektiva", "Klinka", "Rakija", imate li najdražu pjesmu ili je, kao s djecom, nemoguće odabrati jednu?

"Često su mi postavljali to pitanje, a odgovor se mijenjao u skladu s trenutnim raspoloženjem. Ovog trenutka bih izdvojio posljednji singl "Hej kafano"."

Što ste pripremili za splitski nastup?

"Pripremili smo listu na kojoj će se naći pjesme koje Splićani vole. Ova godina nam je koncertno bila jako uspješna i voljeli bi je u Splitu zaokružiti na najbolji mogući način."

Splićane u nedjelju tako očekuje težak izbor između Urbana & 4 na Starom placu i S.A.R.S.-a na Prokurativama.

Naglasimo kako, zbog neumorne kiše, postoji mogućnost promjene najavljenog programa o čemu se najbolje informirati na društvenim mrežama organizatora pojedinih zona.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam