Menu

Arka Korablja za osobe s intelektualnim teškoćama želi izgraditi Arkinu kuću

ZAGREB - Zajednica Arka Korablja u Hrvatskoj postoji već 15 godina i jednako toliko odgovara na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama. Usamljenost, odbačenost i uskraćenost prilika, ono je s čime se osobe s intelektualnim teškoćama često susreću, stoga ova Udruga za takve osobe želi izgraditi stabilnu zajednicu u kojoj mogu rasti i razvijati svoje talente i, u konačnici, doprinijeti društvu u kojem žive. Iako u zajednici imaju niz projekata, trenutno je jedan od najvećih izgraditi Arkinu kuću.
Unutar zajednice djeluju volonteri koji se brinu o štićenicima, a zajedno putem brojnih radionica izrađuju razne predmete: torbe, ogrlice, krunice, pa i zahvalnice za vjenčanje. Voditelj programa zajednice Miron Perić u intervjuu za Media servis rekao je da bi se broj štićenika i volontera mogao i povećati, no izazov je nedostatak prostora. Kako bi se taj problem riješio, zajednica Arka Korablja želi izgraditi Arkinu kuću.

"Krenuli smo u najdublje potrebe naše ekipe i njihovih roditelja. Ako poznajete neke od roditelja koji imaju djecu s intelektualnim teškoćama, njihova najveća težina i bol koju nosi tijekom cijelog života je tko će se brinuti o njima nakon što ja odem s ovog svijeta. Pokušavamo s kućom i dnevnim centrom odgovoriti baš na tu potrebu i problematiku da možemo primiti naše prijatelje na cjelodnevni boravak, odnosno da žive u našim kućama, da imaju sigurno okruženje i da odgovorimo na potrebu roditelja za sigurnost njihove djece."

San o izgradnji Arkine kuće ostvariv je uz pomoć donacija kako bi se izgradnja financijski pomogla. Perić navodi kako ljudi dobre volje mogu u ovome pomoći.

"Potrebno je donirati. Pozivamo sve ljude dobre volje i otvorenog srca da nas podrže i da nas doniraju, a to mogu učiniti putem naše web stranice www.korablja-arka.hr."

Ovu zajednicu podržavaju brojne osobe iz javnog života od glumaca, pjevača, sportaša i drugih poznatih i manje poznatih osoba. Svi oni su prijatelji Arke.

 "Bok, mi smo sestre Palić" "Ja sam Dominik Livaković" "Pozdrav svima, ja sam Filip Hrgović" "Ja sam Lana Banely" "Ja sam Ivana Marić" "Ja sam Vanna" "Ja sam Stjepan Lach" "Ja sam Ivana Brkljačić" "Ja sam Ivan Santini" "Poštovanje svima, moje ime je Marin Ivanović Stole" "Ja sam Mirta Šurjak" "Pozdrav, ja sam Petar Buljan, prijatelj Arke" "Ja sam Ante Cash" "Pozdrav, ja sam Ante Rebić" "Pozdrav, ja sam Nino Raspudić" "Pozdrav, ja sam Marko Šapit. Sve vas lijepo pozdravlja i pozivam pomozimo svi zajedno našim prijateljima iz Udruge Arka" "Ja sam Siniša Kovačić i pozivam te da postaneš prijatelj Arke" "Postani prijatelj Arke" "Pomozimo našim prijateljima iz udruge Arka" "Arka je moja prijateljica" "Pomozimo našim prijateljima iz udruge Arka Korablja"

A jedan od prijatelja Arke je Josip Kežić koji se toj zajednici priključio prije sedam godina kao vozač, a danas je pomaže financijski. U intervjuu za Media servis istaknuo je kako na njega djeluje sudjelovanje u Arci.

"Moja prva inicijalna ideja je bila: "Ja idem pomoći nekome". Ali nakon nekog vremena shvatio sam da sam ja promijenjen, koliko god sam se trudio da ću ja biti dobar, da ću nekome pomoći, vratiš se i ti budeš taj koji je primio pomoć i kojem su oni pomogli."

Ova zajednica čini dobro svaki dan, a izgradnjom Arkine kuće nastavila bi se priča o pomaganju potrebitima s još više volontera i štićenika.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam